“Kamuda tasarruf en tepeden başlamalı”

“Kamuda tasarruf en tepeden başlamalı”
MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir enflasyonla mücadele kapsamında kamu harcamalarının azaltılmasına yönelik ‘kamuda tasarruf’ çalışmalarını değerlendirdi.

Türkiye enflasyonla mücadele kapsamında sıkı tedbirleri hayata geçirmeye başlarken kamu harcamalarının azaltılması da bütçe açığının düşürülmesi için önemli bir adım olarak görülüyor. Bu kapsamda kamuda tasarruf, devletin kullanımındaki araçların tasfiyesi ile başladı. “kamuda tasarruf” durumunu değerlendiren MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, tasarrufun en tepeden başlaması gerektiği vurgusu yaptı.

“BİRÇOK İKTİDARDA ‘KAMUDA İSRAF ÇOK’ DİYE SÖYLENMİŞTİR”

Kamuda tasarrufun mutlaka olması gerektiğini belirten Candemir, “Ülkede tasarruf başlayacaksa bu kamudan başlamalı, en tepeden başlamalı. Örnek olmalı ki vatandaş da o katkıyı, desteği sağlayabilsin. Çoğumuzun rahatsız olduğu pek çok konu var. Yalnızca bugünkü iktidar değil, bundan önceki iktidarlarda da çok söylenmiştir; kamuda israf çok fazla diye. Bunun önüne elbette geçilebilir. Kamuda mutlaka tasarruf gerekiyor. Çünkü tasarruf ile yatırıma daha fazla kaynak aktaracaksınız. Ortada bir sıkıntı varsa önce yönetenler bu sıkıntıyı paylaşmalı ki, vatandaş buna destek versin. Sonuna kadar destekliyoruz” diye konuştu.

“KAMU KURUMLARINDA LÜKS ARAÇ KULLANMAYA GEREK YOK”

Makam araçlarında lüks araçların kullanılmasının gerekli olmadığının da altını çizen Candemir, “En çok gündeme gelen konulardan bir tanesi kamudaki araçlar, bunlar sınırlandırılmalı, havuz oluşturulmalı. Bunun için Maliye ve Ekonomi Bakanlığımız bir çalışma yapıyor. 500 araç bir başlangıç olabilir. Bütün kamu kurumları bunu kendi içerisinde değerlendirmeye alıp gereğini yapmalı. Artık yerli ve Milli aracımız Togg var, kamuda ihtiyaç olan yerlerde de kendi aracımız kullanılmalı. Belediyeler ya da kamu kurumları çok yüksek kiralama bedelleriyle çok lüks kullanabiliyor. Buna gerek var mı, yok mu? Tartışmaya bile gerek yok, bizce gerek yok” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.