‘’Karayolları Genel Müdürlüğü yolların halini görmüyor mu?’’
İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığı’nın bu hafta gündeme getirdiği konu Eskişehir Kütahya yolu kenarında kalan yolların bakımsızlığı oldu.
Orhangazi Mahallesi’nde yaptığı açıklamada Eskişehir Kütahya yolu kenarında kalan yolların bakımsızlığını ve hiçbir kurum tarafından müdahale edilmemesini dile getiren İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer “Uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz, günlük hayatta mahallinde yaşayanların günün her saati yoğun kullandıkları yollar ile ilgili bir durumu ve getirdiğimiz noktaya dikkat çekmek istiyoruz. D 230 devlet karayolu Eskişehir’i sorumluluk alanına alan 4. Bölge 46. Şube şefliği uhdesinde bakım ve işletmesi yapılması gereken bir kamu alanıdır. 5539 sayılı kanun ile şehrimizde bulunan bu yol ve diğer devlet kara yolu vasıflı kamu yollarının bakımı onarımı işlemesi Karayolları genel Müdürlüğü uhdesindedir. Yapılaşmanın olduğu ve yetki sınırları resmiyetçe çizilmiş alanlar ise bölgeyi kapsayan belediyelerin sorumluluğundadır. Uzun zamandır vatandaşlarımız ve bizim duyurma çabamız Karayolları sorumluluğundaki çevre yolu ve şehirlerarası yol konumunda olan Eskişehir’in dört bir yanındaki yan yollarının bakımsızlığı, olumsuzluğu ve bu durumun görülmemesi, görülmek istenmemesidir. Bahsedeceğimiz konunun mağdurlarının ilk muhatap olarak gördükleri belediyelerin incelemeleri sonunda talep gelen alanların kendi sorumluluğunda olmadığı ve daha önce iyi niyetle yapılan bazı çalışmalara Sayıştay denetiminde görev alanınız değil hizmet götüremezsiniz ikazı sebebiyle müdahil olunamadığı cevabı verilmiş, verilmektedir. 2022 yılında AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkanın istemesiyle 2 günde Gündoğdu Mahallesinde Çevre yoluna cep açan, 71 Evler Mahallesinde yapımı süren yeni hizmet binası yanındaki bu vasıfta yolu inşaat bitmeden asfalt yapan Karayolları Maalesef çok uzun yıllardır bahsedeceğimiz yerlere bir şeyler yapmayı lütfedip tespit bile yapmamıştır” diye konuştu.
Yaşanan sıkıntılar ile ilgili, Orhangazi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Erdemir, de açıklamalarda bulundu. Erdemir, “Orhangazi Mahallesi’nin sorunları çok fazla. Kurumlar sorumlkuğubirbirinin üzerine atıyor. Kimse görevini yapmıyor” dedi.