Mecliste Önder’in yerine yeni komisyon üyeleri seçildi

Mecliste Önder’in yerine yeni komisyon üyeleri seçildi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 31 Mart 2024 yerel seçimler öncesi son meclis toplantılarından ilki gerçekleşti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Mart ayı olağan meclis toplantısı 1. Oturumu Meclis Başkan Vekili Hasan Ünal önderliğinde gerçekleşti.

Bir sonraki meclis toplantısı 14 Mart Perşembe günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek. Meclis toplantısına katılım düşük olarak gözlemlendi.

Meclis toplantısında hayatını kaybeden CHP Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Önder’in yerine komisyon üyeleri seçildi.

AK Parti Grubu adına konuşan Murat Özcan, yapılacak seçimler sonrası seçilecek kişilerin yalnızca bir mecliste görev alacağından dolayı Önder’in hatırasına saygı duymak için aday sunmayacaklarını ve CHP’nin adaylarına oy vereceklerini söyledi.

Mustafa Önder’in yerine Meclis İkinci Başkan Vekili görevine CHP Grubundan Murat Erginbaş 30 oy ile seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna CHP Grubundan Saffet Çelen, Hukuk ve Yönetmelik Komisyonuna CHP Grubundan Serdar Aksoy, Toplumsal Eşitlik Komisyonuna CHP Grubundan Osman Gürnaz oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin kalan 20 maddesi ise ilgili komisyonlara gönderildi.

ÖNDER KARANFİLLERLE ANILDI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, 15 Şubat 2024 tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden CHP Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan Mustafa Önder’in oturduğu sandalyeye fotoğrafı bırakılarak, karanfillerle anıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.