Odunpazarı Belediyesi'nin mülküne tapu darbesi!

Odunpazarı Belediyesi'nin mülküne tapu darbesi!
Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi’ne ait olan Sivrioğlu Konağı'nın tapusunu iptal ettirip kendi mülkiyetine geçirdi.

Yıllar önce Mülkiyeti tapuda Odunpazarı Belediyesi’ne geçen Sivrioğlu Konağı adıyla anılan ve şu anda Türk Ocağı’nın kullanım hakkına sahip olduğunu binanın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün belediye tapusunu iptal ettirip kendi adına tapu çıkarması üzerine Odunpazarı Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne dava açtı.

Binanın Odunpazarı Belediyesi’nin mülkiyetinden çıkarıldığını 31 Mart yerel seçimlerine birkaç gün kala öğrendiklerini ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, konu hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Bizden önceki dönemde, Sivrioğlu Konağı adıyla anılan bina Odunpazarı Belediyesi tarafından kamulaştırılmış, mülkiyeti tapudan bize geçmiş. Sonra Türk Dünyası Vakfı buranın restorasyonunu yapmış ve kullanma karşılığı yaptığı için önce gençlik merkezine vermişler. Daha sonra biz yönetime geldikten sonra amacına uygun olmadığını düşündük, bazı ihtarlarımız oldu. Onun üzerine Türk Ocağı’na kiraya verdiler. Türk Ocağı orada şu anda kullanma hakkına sahip olarak devam ediyor ama seçime birkaç gün kala öğrendik ki; Vakıflar Bölge Müdürlüğü orada çok eski bir tarihte var olan bir vakfın mülkiyeti olduğu gerekçesiyle bizim tapumuzu iptal ettirip kendi adına tapu çıkarmış. Yani orası Odunpazarı Belediyesi'nin mülkiyeti olmaktan çıkmış. Şimdi biz Türk Ocağı’na değil, vakıflara dava açmak suretiyle tapuyu yeniden Odunpazarı Belediyesi adına almak istiyoruz. Süreç şu an işliyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum