Özgür Özel: Anadolu'nun çeşitli yerlerinde Eskişehirler yaratacağız

Özgür Özel: Anadolu'nun çeşitli yerlerinde Eskişehirler yaratacağız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’e gelerek ülke gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’e geldi. İlk önce CHP İl Başkanlığını ziyaret eden Özel, Eskişehirli vatandaşların büyük coşkusuyla karşılaşarak burada ülke gündemine ve ekonomik sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel’in İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği açıklamaya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP’li kırsal ilçe belediye başkanları, CHP Milletvekilleri; Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer, İbrahim Arslan ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

İlk olarak açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, “Bugün Eskişehir nüfusunun yüzde 96’sı Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından yönetiliyor. İnanıyor ve biliyoruz ki bu coşku bizi iktidara götürecek. İktidar yolunda nasıl yapmamız gerektiğini, ne şekilde çalışmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz ve burada genel başkanımıza bir söz verelim istiyoruz. İktidar yolunda durmadan yorulmadan çok çalışacağız” dedi.

“SEÇİMLERİ CHP TEK BAŞINA KAZANMADI TÜRKİYE İTTİFAKI KAZANDI”

Açıklamalarının başlangıcında yerel seçimler üzerinden Eskişehir yorumu yapan Özel, “siyaseti bilen, belediyeciliği çok iyi bilen Ayşe Ünlüce Eskişehir'in ve partimizin gururu oldu. Kendisini tebrik ediyorum. İki merkez ilçemizin ve Eskişehir diğer ilçelerini, tüm adayları büyük emekler verdi. Seçimde önemli başarılar elde ettik. Seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi tek başına kazanmadı. Türkiye ittifakı kazandı ve Türkiye ittifakı büyük bir moralle güçlenmeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin üye kampanyasında üye kayıt formu Kuyrukta gençler oluyor. Ankara genç üye kayıtlarını yetiştiremiyor. Değerli Eskişehirliler, siz yıllardır adil, temiz, israfa kaçmayan, demokratik yönetilen bu kentte çok iyi hizmet aldınız ve bunun karşılığını seçimlerde bizlere verdiniz” diye konuştu.

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in belediyecilik tecrübelerinden de faydalanmaya devam ettiklerini belirten Özel, şunları söyledi:

“Yılmaz Hocamızın başkanlığında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yönetimler eğitim, eş güdüm ve denetim komisyonu hızla çalışıyor. Önümüzdeki günlerde hizmetlerin tüm belediyelerde ortaklaştığını, CHP belediyeciliği kanıksandığını ve artık bütün Türkiye'de görülen bu iyi uygulamaların ileride genel iktidar için de CHP'ye olan ilgiyi, alakayı, talebi, güveni arttıracağını hep birlikte göreceğiz. İsrafa son verip hizmeti getirmeye devam edeceğiz. Anadolu'nun çeşitli yerlerinde; Kırıkkale'de, Kastamonu'da Eskişehirler yaratacağız. Türkiye'nin dört bir yanında CHP belediyeciliğini; öz yönetimi kuvvetli, israfı olmayan, yolsuzluk olmayan bir şekilde, halkın gözleri önünde, şeffaf bir şekilde yönetecek, denetleyecek, denetlettirecek şekilde sürdüreceğiz. Gerek Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında başkanlığını ana muhalefet partisinin yapacağı bir kesin hesap denetim komisyonunun kurulacağı ve bu memlekette artık rüşvetin, adam kayırmanın ortadan kalkacağı yarınları müjdeleyeceğiz.”

“HAK ARAYANIN YANINDA OLACAĞIZ”

Hak arayanın yanında olacaklarını ifade eden Özel, “Kim hak arıyorsa yanında olalım. Emekliyse emekli, astsubaysa, emekli astsubaysa, astsubay emekçiyse, emekli, çıraklık mağduru, staj mağduruysa onun. Kademe bekleyenlerse onun kim olursa onların arkasında olalım. Meydanları dolduralım. Anayasal hakkımız olan barışçıl, yürüyüş, protesto ve toplantı hakkımızı kullanalım. Bu hakkı geri alana kadar mücadele ederek anayasamıza sahip çıkalım. Adım adım kazanalım, adım adım yürüyelim. Bizim bu yürüyüşümüze ayaklar katıldıkça, omuz verildikçe, kulaklar dediklerimizi işittikçe emin olun işçiler, çiftçiler, esnaf, emekliler ve gençler kazanacak. Hep birlikte başaracağız. Bunun için mücadeleye devam ediyoruz. Yeni başlıyoruz. Biz kazandık. Hep birlikte kazandık. Hep birlikte başaracağız” sözlerini kullandı.

Özel, atanmayan öğretmenlerle, mülakat mağdurlarıyla ve çağdaş, bilimsel, laik eğitime karşı yürütülen müfredat çalışmalarına karşı çıkan eğitimcilerle birlikte 18 Mayıs'ta saat 13’te İstanbul Saraçhane'de eğitimcilerin yanında olacaklarını, 26 Mayıs saat 13.00’te de Ankara’da büyük bir emekli mitingi yapacaklarını söyledi.

ÖZEL’DEN BAKAN ŞİMŞEK’E: BİRAZ DA ZENGİNLERLE UĞRAŞ, YOKSULUN PEŞİNİ BIRAK

Son olarak Eskişehir’den Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenen Özel, şöyle konuştu:

“Emekli maaşları ve asgari ücret için enflasyon TÜİK tarafından hesaplanıyor. TÜİK yaptığı hesaplamayla TÜİK, Tayyip Erdoğan'ı üzmeyen Kurumu demek. Zaten rakamlar baştan yanlış. Bir de enflasyonla mücadeleyi savsatanlar, her geçen gün umutları karartıyor. orta vadeli programda enflasyon tahmini yüzde 33’ken, üç ay önce yüzde 36’ya, şimdi yıl sonu için yüzde 39’a revize ettiler. Her geçen gün beklentilerini yükseltiyorlar. Onlar 33 demişken aslında 60’larda olacağı belliydi. Şimdi onlar da umutlarını kaybetmeye başladılar. Hayat pahalılığıyla mücadele emeklinin, emekçinin, yoksulun sırtından yapılamaz. Bugün Türkiye'de bir örtülü bir IMF uygulanmaktadır. IMF hayalet gibi üzerimizde dolaşmaktadır. IMF'yle anlaşsa memura zam yapma diyecek, yapmıyor. Emekliye zam yapma diyecek, yapmıyor ve IMF'yle anlaşsan istihdam yaratma, işe alma diyecek, almıyor ama adına bir tek IMF demiyor. Bu hayalet, bu gulyabani hep emeklinin penceresinde, hep emekçinin penceresinde, hep yoksulların kapısına dayanıyor bu gulyabani. Mehmet Şimşek'e sesleniyorum; al gulyabanini biraz da zenginlerin kapısına git, biraz da zenginlerle uğraş, yoksulun peşini bırak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum