Özgür Özel Eskişehir’de konuştu: Baba evinin kapılarını açmayı vaat ediyorum

Özgür Özel Eskişehir’de konuştu: Baba evinin kapılarını açmayı vaat ediyorum
 Muhabir
CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Yüzyılın Değişimi adı verdikleri yolculuklarında son olarak Eskişehir’e uğradı.

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, CHP Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret ederek partililere seslendi.

Eskişehir’de olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Özel, Eskişehir CHP’lilerin en rahat ettiği illerden bir tanesi. Sokakta yürürken, vatandaşla karşılaştığınızda şikayet değil, memnuniyet duyuyorsunuz. Biraz önce ilk ziyaretini yaptığım kıymetli hocamdan memnuniyet duyuyorsunuz, metropoldeki iki belediye başkanımız çok değerli Kazım Abiden memnuniyet duyuyorsunuz, çok sevgili belediye başkanı Ahmet Ataç’tan memnuniyet duyuyorsunuz. Ve üç milletvekilimizden memnuniyet duyuyorsunuz” dedi.

Geçtiğimiz gün CHP’nin il kongrelerinin yapıldığını hatırlatan Özel, “Eskişehir il kongresi, il kongremizle aynı güne denk geldiği için burada bulunamamıştık. Biraz önce genç başkanımızı, Talat Başkanımızı, çok sayıda genç ve kadından oluşan yepyeni ve pırıl pırıl yönetimini, Eskişehir’deki delegasyonumuzun karar verdiği bu genç, dinamik yönetim kurulunu ziyaret ettik ve kendilerine başarılar diledik. Bundan sonra da Eskişehir’de yerel yönetimlerle, milletvekillerimizle, örgütümüzün uyumunun artarak devam edeceğin, bundan sonraki süreçte Eskişehir’de CHP’nin yüzünü ağartmaya, Eskişehir’in de yüzünü güldürmeye devam edeceklerine olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

ozgur-ozel-001.jpg

“GENÇ KADROLARIN ARKASINDAYIZ”

“Bugün buraya CHP Grup Başkan Vekili sıfatının yanında CHP Genel Başkan adayı sıfatıyla geldim” diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Randevularımızı öyle aldık. İlçe başkanlarımızla, delegelerimizle, yöneticilerimizle görüşmek üzere. CHP Genel Başkanına rakip çıkabilen bir partidir. Meclisteki diğer siyasi partilerde AK Parti’de böyle bir ihtimal dahi akıldan bile geçmezken, MHP’de böyle bir talep yeni bir partinin doğmasına sebebiyet vermişken İYİ Parti’de henüz böyle bir şey deneyimlenmemişken, HEDEP’te eş genel başkanlar belirlenmiş olarak kongre salonuna gelinirken, CHP’de genel başkana rakip çıkabilen, çoklu yarışlar olabilen, çok sayıda genel başkan adayının yarıştığı, kendilerini ciddi illerde ifade ettikleri demokratik süreçlerdir. Bu birilerinin göstermeye çalıştığı gibi bir eksiklik değil, aksine CHP Türkiye için bir eksiklik değil, övünç kaynağıdır. Demokrasi böyle bir şeydir. Yönetene, rakibin çıkmadığı rejimlere demokrasi demiyoruz. Onlar otokratik rejimlerdir. Onlar sultanlık, krallık, padişahlıktır. Yönetene rakip çıkması, yönetene ihanet olarak ifade edildiği rejimler gücü halktan değil, gücü yöneten bıraktığında yerine oğlunun geçtiği, kan bağıyla yönetimin devredildiği rejimlerdir. Biz o rejimleri yüzyıllar önce geride bıraktık. Biz daha iyi yönetebileceğini iddia edenin aday olabildiği ve bu adaylığın seçiciler tarafından kararlaştırılarak kimin yöneteceğine karar verdiği rejime demokrasi diyoruz. Bu açıdan CHP Türkiye’de neredeyse biriciktir. Ve dünyada Türkiye’nin yüzünü ağartan bir siyasi partidir. Bu niyetle geldiğimiz Eskişehir’de üç vekilimiz birden beni karşıladı. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Üç belediye başkanımız var merkezde ve ilçelerdeki belediye başkanlarımız beni karşıladılar. Bizim buradaki iddiamız şudur. CHP’nin 100’üncü yılında çok önemli bir seçime inandık, inandırdık ve sonuçta kaybettik. Özeleştiri yapmanın ve geçmişte partide yapılan doğruları sahiplenirken, yanlışları da terk etmenin gerektiği bir süreci önerdik. Ancak birlikte siyaset yaptığımız, geçmişte görev aldığımız, farklılıklarımızı ortaya koyup iddia edip alınan kararlara uyduğumuz partide şu an da partiyi yöneten arkadaşlarımızla ve genel başkanımızla bir yol ayrımına geldik. Şüphesiz genel başkanımızın ekibinde de bizim ekibimizde de geçmişte uzun dönemler partiye hizmet etmiş, çok değerli, deneyimli, büyüklerimiz var. Ama arada bir fark bunu burada açıkça Eskişehir’den söyleyelim. Genel Başkanımızın ekibindeki uzun süredir birlikte görev yaptığı deneyimli arkadaşlar genel başkan da devam edecek, biz de devam edeceğiz diyorlar. Bizim ekibimizdeki kıdemli arkadaşlar ise değişim bizden başlamalı diyorlar. Hiçbir göreve talip değiliz. Genç kadroların arkasındayız, yanındayız diyorlar. Bizim parti meclisimize, yönetim listelerimize baktığınızda şunu göreceksiniz. Milletvekili, parti meclis gurubundan genç, dinamik yüzler, çok sayıda kadın üyesi örgütünü göreceksiniz. CHP’nin önerdiği isimleri göreceksiniz.”

“SEÇİLİR SEÇİLMEZ TÜZÜK ÖNERİLERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Özel, “Dünden itibaren bir tartışma var. Tüzük değişikliği ne olacak? Tüzük meselesine nasıl bakıyorsunuz? Elimdeki tutum belgesi, partinin ve Türkiye’nin sorunlarına nasıl baktığımızı ifade ediyor. Burada tüzük değişikliği önerilerimiz de var. Eylül ayının 15’inde önerilerimizi açıkladık. Dün genel başkanımız bazı ifadeler kullandı. Yüzde 80’i bu belgenin içinde var. Ama biz kimseye bunun içinden bir şey kopyaladınız demeyiz çünkü biz bizim olsun diye değil, örgütün olsun, partinin olsun daha iyisi olsun diye önerdik. Genel Başkan seçildiğim takdirde bu genel başkanın üyeler tarafından seçilmediği son seçim olacak. Burada birinci madde bu. Bizim örgütümüzü madden ve manen güçlendirecek önerilerimiz var. Genel Başkanımızın kullandığı ifadeler arasında ‘Kurultaydan sonra konuşanı kapının önüne koyacağım’ dedi. Birincisi kurultaydan sonra kimin genel başkan olacağına CHP’nin üyelerinin yetkilendirdiği delegeler karar verecek. Yapılmamış kurultaydan kurultay sonrası kapı önüne koymaları değil, ben baba evinin kapılarını açmaları vadediyorum. Parti müfettişleri görevlendirme konusunda ise, bugünlerde örgütümüzün tehdit edilmeye değil, yüreklendirmeye, cesaretlendirilmeye, teşvik edilmeye ihtiyacı var. Seçilir seçilmez tüzük önerilerimizi hayata geçireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi örgütüyle bir bütündür. Toplumun bütününü sahiplenen sosyal demokrat, eşitlikçi, herkesi kavrayan politikalarla bu partiyi iktidar yapmanın zamanıdır. Genç ve dinamik kadrolarımızla bir kez daha başaracağımıza inanıyoruz.”

ozgur-ozel.jpg​​​​​​​

“BANA KALSA BEN KAPILARI KENDİSİNE AÇARIM”

Özel’in ‘Baba evinin kapılarını açacağız’ söylemi üzerine yöneltilen “Tanju Özcan gibi ihraç edilenlere karşı tutumunuz nedir?” sorusunu cevaplayan Özel, “Tanju benim kardeşim. Bana kalsa, ben kapıları kendisine açarım ama CHP’de kurumları, kurulları ve kuralları aşınmış bir dönemin alışkanlıklarıyla bu soruya cevap veremem. Çünkü bahsettiğiniz af parti meclisinin yetkisinde. Parti meclisi 5 Aralık günü delegeler tarafından seçilecek. Delegelerin seçileceği parti meclisine daha seçilmeden iradesine ipotek koyamam. Ben bir genel başkanın, seçilmiş kurularının yetkilerini doğrudan kullanmasını hiçbir zaman doğru bulmadım. Kendime de bunu doğru bulmam. Seçilmiş kurullar belirleyecek” şeklinde konuştu.

“BİR BUÇUK MİLYON KİŞİ BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde değişimden yana ve değişime karşı olan kişilere karşı bir taraf tutmayacağının altını çizen Özgür Özel, “Özgür Özel ve Ekibi gerçekten liyakate, Cumhuriyet Halk Partisi’nin halka sunacağı adayın doğru aday olmasına bakar. Benim için bugün değişimin karşısında olan, ancak iyi, liyakatli bir yönetici, milletvekili değişimin yanında olana göre tercih edilmez diye bir yaklaşım kesinlikle olmaz” ifadelerini kullandı. “Her geçen gün giderek çoğalıyoruz” diyen Özel, şöyle devam etti: “Biz bu yola çıktığımızda milletvekili grubundan iki elin parmakları kadar insandık. Şimdi grubun yarısından fazlasıyla beraberiz. İlk başta desteğini açıklayacak 3 il başkanı vardı, şu anda 30’a yakın il başkanımızın desteği söz konusu. Kurultay salonuna kaç kişiyle gireriz bilmem ama 81 il başkanıyla beraber çıkacağız. Kaç milletvekili destekliyor önemi yok, 130 milletvekiliyle beraber bütün örgütümüzü sahiplenerek çıkacağız. 6 Kasım günü CHP’de değişimciler, değişime direnenler değil, hep beraber partiyi değiştirmek için bütün parti, bir buçuk milyon kişi birlikte olacağız.”

“İTTİFAK POTANSİYELİNDE AŞINMA VAR”

Özel, yerel seçimlere ilişkin bir soru üzerine, “Türkiye genelinde CHP’nin ittifak potansiyelinde bir aşınma var. Eskişehir özelinde ne olacağına Eskişehir’in siyasetçileri, milletvekilleri Parti Meclisimize teklif edecekler. Biz Türkiye çapında, birlikte kazanacağımız yerlerde ayrı ayrı girmenin, ittifak yapmamanın ağır sorumluluğunu hatırlatarak, bir bagaj taşımayarak partimizin ittifak potansiyelini yeniden inşa etmeye çalışacağız. Yılmaz Büyükerşen Hocamızın partimiz için Eskişehir için kıymetini inkar edemeyiz” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum