Saadet Partisi AK Parti'ye yüklendi: Vaatten öteye geçmeyecek şeyler!

Saadet Partisi AK Parti'ye yüklendi: Vaatten öteye geçmeyecek şeyler!
Saadet Partisi Eskişehir İl Müfettişi Nazif Ayaz, “AKP’nin açıklanan seçim beyannamesindeki hususların bir vaatten öteye geçmeyecek.” dedi.

Saadet Partisi Eskişehir İl Müfettişi Nazif Ayaz, partisinin haftalık basın toplantısında AKP’nin seçim beyannamesine ilişkin eleştirilerde bulundu.

AKP’nin açıklanan seçim beyannamesindeki hususların bir vaatten öteye geçmeyeceğini dile getiren Nazif Ayaz, “Söz gelimi Millet ittifakı, yıllardan beri kamuya eleman alımlarında mülakatın kaldırılması gerektiğini dile getirdi. Ne var ki, bugüne kadar Millet ittifakının bu yöndeki çağrılarına cevap verilmemişti. Hemen belirtelim ki, bu çağrıya AKP’nin seçim beyannamesinde de tam olarak karşılık verilmiş değil. Bu noktada iktidar kanadına yakın medyada bu vaadin verilmesinde diğerlerine göre ince bir farklılık var. Bazı gazetelerde bu madde, ‘Kamuya işe alınacaklar işin getirdiği zorunluluklar dışında yazılı sınav puanına göre belirlenecek’ denirken iktidar yanlısı gazetede ise, ‘kamuya işe alımlarda mülakat kalkacak’ deniyor.” şeklinde konuştu.

“VAATTEN ÖTE GEÇMEYECEK”

AK Parti’nin cumhurbaşkanlığı sisteminde yapacağı değişikliğin bir seçim vaadinden öte geçmeyeceğini vurgulayan Ayaz, “Bir diğer seçim beyannamesi; Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin restore edileceği. Elbette söz konusu sisteme yönelik eleştirilerin birtakım restorelerle giderilmesi ne ölçüde mümkün olabilir bilmiyoruz ama cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik eleştiriler ayyuka çıkmış ve bu sistemin değiştirilmesi için Millet ittifakı oluşmuş iken, iktidar kanadı sürekli olarak cumhurbaşkanlığı sistemini eleştirenlere ağır ithamlarda bulunuyor, eskiye dönüşün savunulduğu ileri sürülüyordu. Ancak gelinen noktada iktidar kanadından da sistemde yapılacak değişiklik konusunda detay verilmiyor olsa da sistemde değişikliğin zaruri hale geldiğini iktidarın görmüş olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.” İfadelerini kullandı.

Etiketler :