"Temmuz ayında asgari ücret en az 22 bin TL olmalı"

"Temmuz ayında asgari ücret en az 22 bin TL olmalı"
Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortatepe yaptığı basın açıklamasında maaşlara zam yapılması çağrısında bulundu.

Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortatepe yayınladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağı söylendi. Emekliler de zam yerine sadece enflasyon farkını alabilecekler. Resmi enflasyon rakamları ortada. Sokakta gördüğümüz enflasyon can yakıyor. İnsanlar kalan 8 ayı nasıl geçirecekler. Türkiye’de yaşayan vatandaşların yüzde 60’ından fazlası asgari ücret dediğimiz 17 bin 2 TL ücret ödemesi ile geçinmeye çalışıyor.

Enflasyonu sizlere asgari ücret üzerinden şu şekilde açıklayalım. 17 bin 2 TL olarak belirlenen asgari ücret çalışanların hesaplarına ilk olarak Şubat ayında yatırıldı.

1 Şubatta asgari ücret ile 560 dolar alınabiliyordu. Bugün ise 523 dolar alınabiliyor. Aradaki 37 doları enflasyon eritti. Yüzde 6,61 erimiş.1 Şubatta asgari ücret ile 517 Euro alınabiliyordu. Bugün ise 487 Euro alınabiliyor. Aradaki 30 Euro'yu enflasyon eritti. Yüzde 5,80 erimiş. 1 Şubatta asgari ücret ile 8 buçuk gram altın alınabiliyordu. Bugün ise 6 buçuk gram altın alınabiliyor. Aradaki 2 gram altını enflasyon eritti. Yüzde 22,33 erimiş.

Gelinen durum gün gibi ortada. Ülkemizde her şeyin fiyatı döviz fiyatlarına bağlı. Dövizin eridiği oranda işçi ücretlerine zam yapılmazsa bu halk giderek daha da yoksullaşır. Bu sebeple Temmuz ayında asgari ücret en az 22 bin TL olarak belirlenmeli, en düşük emekli maaşı da 18 bin TL olarak belirlenmelidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.