Tepebaşı Belediye Meclisi'nde bir ilk: Çoğunluk sağlanamadı

Tepebaşı Belediye Meclisi'nde bir ilk: Çoğunluk sağlanamadı
 Muhabir
Tepebaşı Belediyesi Meclis toplantılarının son oturumu yapılamadı. Meclis çoğunluğunu sağlayamayan Tepebaşı Belediyesi, oturumu ertelemek zorunda kaldı.

Tepebaşı Belediyesi Mart ayı toplantılarının 2. birleşim 1. oturumu için gündem maddeleri meclis üyelerine gönderildi.

6 gündem maddesinin görüşüleceği meclis oturumunda CHP'li meclis üyeleri toplantıya katılamayacaklarına dair bildirimde bulundular.

Ardından belediye tarafından meclis üyelerine, “Meclis toplantısına katılamayacak olan meclis üyelerinin mazeret dilekçelerini meclisten önce bildirmesi gerekmektedir” denildi.

Dilekçelerin ulaşmasının ardından mecliste salt çoğunluk sağlanamadı.

Tepebaşı Belediye meclisinde çoğunluğun sağlanamaması bir ilk olarak yorumlandı.

Yetkililer tarafından üyelere erteleme mesajı gönderilerek, “Mart ayı meclis toplantıları 2’inci birleşim birinci oturumda salt çoğunluk sağlanamadığından 7 Mart 2024 Perşembe günü saat 17.00’de toplanacaktır” denildi.

AK Partililerin de katılmadığı toplantıda çoğunluğun sağlanamaması Ahmet Ataç’ın meclis üyesi aday listesi ve ön seçimde yaşanan liste krizlerine bir tepki amacı taşıdığı iddia edildi.

AK Partililer de toplantıya katılım sağlamayarak,” Ahmet Bey’in mecliste hâkimiyeti zaten yoktu ama bu süreçte iyice kaybetti. Artık kendi grubunu bile toplayamıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum