Tepkiler Eskişehir'den: Siyasi iktidar siyaseti bitirmek zorundadır

Tepkiler Eskişehir'den: Siyasi iktidar siyaseti bitirmek zorundadır
Eskişehir’de Filistin ile Dayanışma Platformu tarafından; Türkiye’den İsrail’e gerçekleştirilen ticaret konusunda eylem gerçekleştirildi.

Eskişehir Kanatlı AVM önünde Filistin ile Dayanışma Platformu tarafından, Türkiye ile İsrail arasında gerçekleştirilen ticarete getirilen kısıtlama konusunda “kısıtlama yetmez, ambargo şart” başlığı altında eylem gerçekleştirildi.

Eyleme; aktivistlerin yanı sıra bazı siyasi partilerin temsilcileri de destek verdi. Platform üyeleri basın açıklaması boyunca; “nehirden denize özgür Filistin”, “yaşasın küresel ittifaka”, “İsrail’le ticaret Filistin’e, insanlığa ihanet”, “ihanetten vazgeç ticareti kes”, “Siyonizm yenilecek, direnen Filistin kazanacak” sloganları attı.

Basın açıklamasını gerçekleştiren Platform Komite Üyesi Levent Baştürk, “AK Parti iktidarı da sürekli inkâr ettiği İsrail ile ticaret meselesini geçtiğimiz günlerde itiraf ederek baskılara daha fazla dayanamamış ve İsrail ile ticarete kısıtlama getireceğini açıklamıştır. Bu kısıtlama kararı yeterli olmadığı gibi 7 Ekim’den beri süregelen suç ortaklığının da itirafıdır. Göstermelik kısıtlama kararlarını kabul etmediğimizi ve tüm kalemleri kapsayan erdemli bir ambargoyu talep ettiğimizi bugün bu meydandan ilan ediyoruz” diye konuştu.

“SİYASİ İKTİDAR TİCARETİ BİTİRMEK ZORUNDADIR”

Baştürk, “Demir çelikten gıdaya, dikenli tellerden petrole kadar her türlü sektörü kapsayan bu kanlı, bu lânetli ticaret; işgale, insansızlaştırmaya, katliama ve soykırıma ortak olmaktır. Affedilmez bir cinayet ortaklığıdır. Bugün eğer Türkiye’den İsrail’le ticaret devam ediyorsa bunun sorumlusu Türkiye’deki mevcut iktidardır. Siyasi iktidar, en azından Uluslararası Adalet Divanı’nın verdiği ara kararı gerekçe göstererek, İsrail’le Türkiye arasındaki ticareti bir an önce bitirmek zorundadır. İşgal devletinin soykırımcı saldırganlığını dizginlemenin en önemli ayaklarından biri budur” ifadeleriyle devam etti.

“GERÇEK ADIMLAR ATILMALIDIR”

“Açıklanan kısıtlama kararında, Gazze halkı açlıktan kırılırken, sokaklarda eğlenmek için insan öldüren üniformalı ya da sivil siyonist çetelerin gıda tedarikine dair bir işaret de bulunmamaktadır” diyen Baştürk, şöyle devam etti:

“Gazze’nin her yerine kesintisiz ve yeterli insani yardım ulaştırılması sağlanmalıdır. Gazze halkı göz göre göre açlıktan ölmeye terk edilmemelidir. Kürecik Radar Üssü kapatılmalıdır. İncirlik Üssü’ndeki ABD askerleri ülkelerine gönderilmelidir. Bu ülkede, bu kadim topraklarda soykırım destekçilerinin askeri ve siyasi güçlerine yer yoktur. Tüm dünyanın İsrail’e karşı boykot, tecrit ve yaptırımlara iştiraki için kapsamlı ve istikrarlı bir diplomatik çalışma yürütülmelidir. Sabrımız tükendi! Durmaya takatimiz yok. Ertelemenin vakti artık bitti. Kınamalar yeterli değil! Gazze’ye yönelik soykırım hakkında saydığımız somut, fiili, etkili ve gerçek adımlar atılmak zorundadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.