"Türkiye’nin neredeyse en büyük partisi kararsızlar partisidir"

"Türkiye’nin neredeyse en büyük partisi kararsızlar partisidir"
Saadet Partisi Odunpazarı İlçe Başkanlığı Tanıtım, Medya ve İletişim Başkan Yardımcısı İsrafil Enes Çalışkan, “Bugün Türkiye’nin neredeyse en büyük partisi kararsızlar partisidir" dedi.

Saadet Partisi Odunpazarı İlçe Başkanlığı Tanıtım, Medya ve İletişim Başkan Yardımcısı İsrafil Enes Çalışkan, Odunpazarı İlçe Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklamasında partilerinin 9. Olağan Büyük Kongresi'nin 24 Kasım Pazar günü Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirileceğini açıkladı. Kongrenin bu yılki teması, "Yaşanabilir Bir Türkiye Ancak Saadet’le Olur" olarak belirlendi. Çalışkan, kongrenin yalnızca partiyi değil, ülkenin ve dünyanın geleceğini ilgilendirdiğini vurgulayarak, Saadet Partisi'nin 55 yıllık tecrübesiyle halkın umutlarını yeniden yeşerteceğini belirtti.

Çalışkan, Türkiye'nin mevcut durumunu eleştirerek, "Güvenlik, ekonomi, eğitim, sağlık, hukuksuzluk, çarpık kentleşme ve daha sayılamayacak birçok sorunla baş başa bırakılmış durumda. Bırakılmış diyorum, çünkü Türkiye bugün yönetilmiyor; geçiştiriliyor, savruluyor, dağılıyor” diye ekledi.

“ENFLASYON HER GÜN REKOR KIRIYOR”

Çalışkan, hükümetin 22 yıllık iktidarını eleştirerek, ekonomik krizin ve toplumdaki huzursuzluğun sebeplerine dikkat çekti. Çalışkan, "Açlık sınırının en iyimser rakamlarda bile 20 bin TL'nin üstüne çıktığı Türkiye’de, 40 milyonu aşkın insan 17 bin TL olan asgarî ücretle ve daha aşağısında olan emekli maaşı ile geçinmek zorunda bırakıldı. Kiraların birçok ilde asgari ücreti geçtiği, şehir içi ulaşım masraflarının elektrik ve doğalgaz faturalarını geride bıraktığı, marketlerin gıda enflasyonundan dolayı birer korku mekanına dönüştüğü, okulların uyuşturucu ve şiddet mahalline getirildiği, gençlerin verdikleri emeklerin mülakat marifetiyle çalındığı, ilkokula giden yavrularımızın içinde yavan ekmekten başka hiçbir şey olmayan beslenme çantaları ile ders gördükleri; kadınlarımızın, kızlarımızın ve çocuklarımızın can güvenliğinin olmadığı; şehirlerin, sokakların çetelere teslim edildiği; hastanede doğan bebeklerin bile üç beş kuruş menfaat için öldürüldükleri; Dolar, Altın ve Euro’nun, faizin ve enflasyonun her gün rekor üzerine rekor tazelediği bir Türkiye’de yaşıyoruz” diyerek, ekonomik zorluklar ve yoksulluğun geldiği boyutları anlattı.

“VATANDAŞ BU YIL KARAMSARLIK İÇİNDE”

Millet ne talep ettiyse iktidar tam tersini yapıyor diyerek iktidara yüklenen Çalışkan, “Bugün Türkiye’nin neredeyse en büyük partisi kararsızlar partisidir. İnsanlarımız siyasi düzenden, kullanılan dilden ve ülkenin içinde bulunduğu durumdan son derece rahatsız. Vatandaşımızın büyük bir kısmı sorunlarının çözüleceğine inanmıyor. Daha geçen sene umutları yüksek olan seçmen, bu yıl karamsarlığa kapılmış durumda. Bu süründürülemez. Bizler bu gidişatı değiştireceğiz” diye vurguladı.

“9. OLAĞAN BÜYÜK KONGRE 24 KASIM’DA”

Saadet Partisi'nin çözüm önerilerini sıralayan Çalışkan, "Şahsiyetli bir dış politika, zalime dur diyecek bir irade, güvenilir sokaklar, kimseyi mağdur etmeyen sağlık sistemi, çağa ve milli değerlerimize uygun eğitim politikası, sürdürülebilir bir ekonomi Ancak Saadet’le Olur. Bizler bunları söylerken ispat ederek söylüyoruz. Erbakan Hocamızın hükümeti döneminde bunlar oldu. Aziz milletimiz o günleri hâlâ iyilikle ve özlemle yâd ediyor. Liyakatli kadrolarla aziz milletimizin fikirlerinin iktidarda olduğu bir dönemi insanlarımız gördü, yaşadı ve memnun oldu. Faiz lobilerinin, askerî vesayetin ve zalimlere hizmet eden yargının eliyle inkıtaya uğratılmış olan o dönem, aziz milletimiz ve bizler için hâlâ yarım kalmış bir sevdanın hikayesidir. Allah’ın izniyle bu kongreyle birlikte iktidar yürüyüşünü başlatıyoruz; yarım kalmış hikayeyi tamamlayıp Büyük ve Güçlü Türkiye’yi inşa etmek için yola çıkıyoruz. Bugüne kadar olan inancımızı, gayretimizi bundan sonra bin ile çarparak gösterecek, aşkla koşan yorulmaz diyerek aziz milletimiz için çalışacağız” diye belirtti. Son olarak Saadet Partisi olarak, “Kongre Tertip Heyeti olarak aziz milletimizi ve tüm teşkilat mensuplarımızı 24 Kasım 2024 Pazar günü saat 10.00’da Ankara Atatürk Spor Salonunda gerçekleştireceğimiz 9. Olağan Büyük Kongremize davet ediyoruz” sözlerini kaydetti.

Kaynak: Haber Merkezi