Vatandaşların talepleri “Dert Duvarı”nda

Vatandaşların talepleri “Dert Duvarı”nda
Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanlığı, yeni yılda asgari ücret ve emekli maaşlarına dair vatandaşların taleplerini “Dert Duvarı”nda topladı.

Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanlığı yeni yılda belli olacak asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili “Dert Duvarı” oluşturdu. Oluşturulan dert duvarına vatandaşlar asgari ücret ve emekli maaşı taleplerini yazdı.

Stant önünde açıklama yapan Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Medya ve Tanıtım Başkanı Sercan Gözegir, “Vatandaşlarımız asgari ücret ve emekli maaşı ile ilgili görüşlerini duvarımıza yazdılar. Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımızın beklentisi oldukça yüksek. Bununla birlikte zammın sadece maaşlara gelmesini ümit ediyorlar. Yani başta temel ihtiyaç maddeleri olmak üzere kira, elektrik ve doğalgaz gibi kalemlere zam gelmeden yapılacak maaş artılarının anlamlı olduğunu belirtiyorlar. Maaşlara yapılacak olan zammın daha ocak ayında ellerinden geri alınacağı kaygısı yüksek. “Kaşıkla verip kepçe ile almayın” diye şimdiden feryat ediyorlar. Çünkü verilen üç kuruş zam sene sonuna kadar enflasyon yüzünden eriyor, hatta borçlu çıkıyoruz. Her ne kadar konu asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılacak zam olsa da vatandaşlarımız başta çözüm süreci olmak üzere pek çok konuda sitemlerini dile getirdi. Gördük ki vatandaşımız kendisinin dinlenmesini istiyor. Görüşlerini korkmadan, “başıma bir iş gelir mi?” endişesi olmadan, huzur içerisinde dile getirmek istiyor. Gençler yazmak istediklerini söylüyor. Ama “Silivri soğuk be Ağabey!” diyerek yazmadan geçip gidiyor. İlçemizin muhtelif noktalarında yapmış olduğumuz çalışmalarla halkımızın sesi olduk, olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.