Yenikent Kapalı Pazar Yeri'nde önemli değişiklik

Yenikent Kapalı Pazar Yeri'nde önemli değişiklik
Odunpazarı Belediye Meclisi'nde Gündem maddelerinden kabul edilen Yenikent Kapalı Pazar Yeri'nde isim değişikliğine gidildi.

Odunpazarı Belediyesi 2023 Yılı Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ilgili komisyonlara gönderilen 6 madde görüşüldü. Gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki meclis toplantısı 2 Ocak 2024’te gerçekleşecek.

AK Partili meclis üyeleri; teşkilat genel başkan yardımcıları geldiğinden dolayı teşkilat toplantısına katılmak için gündem dışı söz almayarak meclisten ayrıldı.

Gerçekleşen meclis toplantısında 6 adet gündem maddesi görüşüldü. Bir önceki meclis toplantısında ilgili komisyonlara gönderilen gündem maddeleri, oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında iki gündem maddesi ön plana çıktı. Bir önceki toplantıda “Parklara ve Tesislere İsim Verilmesi Komisyonuna” gönderilen Yenikent Yenikent Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi’nin adının değiştirilmesi ile ilgili gündem maddesi, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. İnşa çalışması devam eden ve 6 kattan oluşacak olan Yenikent Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi’ne, Odunpazarı Belediyesi 100. Yıl Kültür Merkezi adı verildi. Bir diğer gündem maddesi de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak Şehit ve Gazi Aileleri Koordinasyon Birimi kurulması ile ilgili olan gündem maddesi idi. Bu gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Böylede Odunpazarı Belediyesi’nde Sosyal ve Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde Şehit ve Gazi Aileleri Koordinasyon Birimi kuruldu.

MECLİS’TE 5 ARALIK GÜNÜNE ÖZEL AÇIKLAMA

Gündem dışı devam eden meclis toplantısında CHP Meclis Üyesi Sibel Erenoğlu’nun 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme hakkının verilmesi dolayısıyla hazırladığı video gösterimi yapıldı.

Erenoğlu, “Afet inanı izledik anılarıyla. Biz kadınlar için verdiği mücadele ve Atatürk’ün kadınlara açtığı yol konusunda bizi aydınlatıyor. Afet İnan aslında Eskişehir Mihalıççık’a bağlı. Seçme ve seçilme hakkımızın 89. Yılını kutluyorum” diyerek Atatürk’e şükranlarını sundu.

Video gösteriminin ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Sibel Yeşildal, 5 Aralık günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Yeşildal, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Cumhuriyetin ilanıyla birlikte kadınlarımız çok önemli haklar elde etmişlerdir. Atatürk sayesinde kadınlarımız birçok gelişmiş ülkeden önce bu hakları elde etmişlerdir. Uluslararası sözleşmelerin, kadın erkek eşitliğinin gündemde olmadığı günlerde Atatürk’ün önderliğinde devrimler yapılmıştır. Bu hakkın verilmesinin üzerinden 89 yıl geçmesine rağmen parlamentoda kadın temsilinde en gerilere düştük.”

Yeşildal, “Nüfusumuzun yarısını kadınlar oluşturmakta olmasına rağmen kadınlarımızın fiili olarak “eşit yurttaş” olamadıkları açıktır. Fırsat eşitliğinin sağlanamaması, kadın istihdamın arttırılmaması, siyasi karar alma mekanizmalarının içinde kadının yeterince yer alamaması, kadının insan haklarının ihlaline devam etmesine neden olmaktadır” ifadeleriyle sözlerine devam etti.

“Kadının her şeyden önce özgür birey olduğunun kabul edilmemesi kadının insan haklarının ihlalinin önlenmesinin önündeki en önemli engeldir” diyen Yeşildal, “Bu nedenle bireylerin ve toplumun zihniyet dönüşümünü sağlayacak bilimsel çalışmaların ve hukuki değişikliklerin yapılması zorunludur” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.