Zafer Partisi İl Başkanı Demir: Gaziye hakaret kabul edilemez

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir tren garında bir gazinin engelli park yerini talebine güvenlik görevlisinin “Engelli park yeri bulunmuyor” cevabı üzerine gazinin “Ben şerefli bir gaziyim” demesinin ardından güvenlik görevlisinin “gazi olup olmaman beni ilgilendirmez” sözlerini sarf etmesine Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı Hasan Demir tepki gösterdi.
Gar binası önünde il yönetimiyle birlikte açıklamalarda bulunan Hasan Demir, yaşanan tartışmayı gaziye verilen cevabı kınadıklarını söyledi. Demir, “Dün bu saatlerde meydana gelen menfur bir olayı kınamak için buradayız. Bir gazimize yapılan hakaretler, mevcut kurum bünyesinde çalışan güvenlik görevlilerinin gazimize ettiği sözler nedeniyle toplandık. Amacımız, niyet okumadan, hiçbir şart altında mevcut sürecin toplumu ne hâle getirdiğini, toplumun gözüne sokabilmektir. Zafer Partisi olarak ilk günden beri haykırışlarımızı durmadan toplumla paylaşıyoruz. Toplumun olmazsa olmaz hassasiyetleri vardır. Bu hassasiyetlerin başında “şehitlik” ve “gazilik” kavramları gelir. Ne diyoruz biz Zafer Partililer olarak? “Şehitlik nurdur, gazilik onurdur.” Kendi vücut bütünlüklerinden, kendi sağlıklarından bizim geleceğimiz için feragat eden; bu ülkenin geleceği için durmadan mücadele eden rahmetli şehitlerimize ve hâlihazırda yaşayan gazilerimize saygı göstermek, onları gerekli şekilde ağırlamak ve uğurlamak tüm Türk toplumunun olmazsa olmaz vazifesidir. Bu vazifeyi yerine getirmeyenler hakkında gerekli işlemler, tarafımızdan gerek kurum yetkililerine gerekse devletin ilgili kademelerine bildirilerek yapılacaktır. Ancak Eskişehir toplumu, bu hassasiyeti iliklerine kadar hisseden; gazisine, şehidine sahip çıkan bir toplumdur. Eskişehir isminin, bir gazimize yapılan hakaret üzerinden lekelenmesi kesinlikle kabul edeceğimiz bir durum değildir.
“Türk Toplumunun Hassasiyetine Aykırıdır”
Eskişehir’de yaşanan olay gibi örneklerin ve geçen hafta Çanakkale’de bir belediye başkanının gazi ve şehit yakınlarına sarf ettiği sözlerin toplumda belli hassasiyetlerin törpülendiğini gösterdiğini aktaran Demir, Terörsüz Türkiye sürecine de eleştirilerini yineledi. Demir, “Biz Atatürkçü Türk milliyetçileri olarak bu hassasiyetlerin sonuna kadar arkasında durmaya, yanında yer almaya devam edeceğiz. Mevcut ihanet sürecinin karşısında, kanımızın son damlasına kadar Türk toplumunun yanında olacağız. Olay, bizim ekranlara ve sosyal medyaya yansıyan videolardan gördüğümüz kadarıyla; gazimizin İstanbul’a gitmek için tren garına geldiği noktada güvenlik görevlisinden engelli park yeri talebinde bulunmasıyla başlıyor. Görevli, böyle bir park yerinin olmadığını belirtiyor. Gazimiz de “Ben şerefli bir gaziyim” diyerek yardım talep ediyor. Ancak görevli, “Gazi olup olmaman beni ilgilendirmez” anlamında bir karşılık veriyor. Gazimiz bu sözleri cep telefonuyla kayda alıyor ve sosyal medyada paylaşıyor. Herkesin bildiği gibi, kanunen gazilere kamusal alanlarda öncelik tanınır. Bu kanunu hiçe sayarak bir gazinin aracına park yeri göstermemek ve “Gazi olup olmaman beni ilgilendirmez” demek Türk toplumunun hassasiyetine aykırıdır. Zaten biz de bu nedenle buradayız” sözlerini kaydetti.