4 yıldır küme düşüyoruz! Yüzümüz bir türlü gülmedi…

4 yıldır küme düşüyoruz! Yüzümüz bir türlü gülmedi…
Süper ligde fırtına gibi esen Anadolu Efsanesi Eskişehirspor son 4 yıldır Liglerde büyük çöküş içine girdi. 2018-2019 sezonunda 35 puanla 14. Sırada tamamlayan ve ligde kalan siyah-kırmızılı ekip ardından her yıl lige veda etti.

LİGDE KALMIŞTI

2018-2019 sezonunda transferi açamayan ve ilk yarıda çok genç bir ekip ile ligde yer alan Eskişehirspor ligin ikinci yarısında ise transferi açarak 35 puanla 14. sırada tamamladı ve ligde kalmayı başardı.

KABUS BAŞLADI

Eskişehirspor için çöküş 2019-2020 sezonunda başladı. Şimşekler o sezonda 12 puanla son sırada yer aldı ve lige veda etti. Pandemi nedeniyle küme düşmelerin iptal edilmesi ve TFF’nin aldığı kararla Eskişehirspor ligde tutuldu.

YİNE TUTUNAMADIK

2020-2021 sezonunda yine TFF 1.ligde yer alan Şimşekler istediği hedefe yine ulaşamadı. 4 teknik adamın görev yaptığı sezonda 34 maçta 11 puan toplayanv e 3 puanı da silinen Eskişehirspor yıllar sonra 2.ligde düştü.

30 YIL SONRA 3. LİGE

TFF 2.Ligde yer alan ve 2021-2022 sezonunda şampiyonluk hedefi ile başlayan Şimşekler yine umduğunu bulamadı. Teknik direktör Cem Karaca ile başlayıp Suat Kaya ile sezonu tamamlayan siyah-kırmızılı ekip ligi 22 puanla 18. sırada tamamladı ve 30 yıl sonra TFF 3. Lig’e düştü.

EN SONUNDA BAL’A

Yıllar sonra 3.ligde yer alan Eskişehirspor için düşüş bu ligde de devam etti. Devre arasında transfer yasağını kaldırmasına rağmen istediği sonuçları alamayan ve teknik adam hataları yapan Es-Es 26 puanla 3.ligden de Bölgesel Amatör Ligine düşerek resmen tarihe geçti.

NEREDEN NEREYE..

Mazisi başarılarla dolu olan ve Türk Futboluna hep öncülük yapan Eskişehirspor’un son 4 yıl içinde inişi bütün camiayı da üzdü. Kabus gibi geçen son 4 sezonda her yıl tüme düşen Eskişehirspor Türkiye Futbol Federasyonundan çıkması beklenen sürprizi bekliyor. Eğer müjde gelmez ise Anadolu Efsanesi yeni sezonda Bölgesel Amatör Ligde yer alacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.