Aidatlara zam geldi

Aidatlara zam geldi
Eskişehirspor’da kulüp üyeliğiyle ilgili ücret tarifeleri yeniden belirlendi.

Genel Kurulda alınan karar ile üyelik giriş ücreti ve yıllık aidatlar ciddi oranda artırıldı. Mevcut durumda 1500 TL olarak uygulanan üyelik giriş ücreti, yapılan güncellemeyle birlikte 10 bin TL’ye yükseltildi. Aynı şekilde, 500 TL olan yıllık aidat bedeli de yeni tarifeyle birlikte 2000 TL olarak uygulanacak. Yeni ücretler, 2025-2026 sezonu ve sonrasındaki yıllar için geçerli olacak. Bu tarihten itibaren kulübe üye olmak isteyenler, belirlenen yeni rakamlar üzerinden işlem yapacak.

“TÜZÜKTE BELİRTİLMİŞTİR”

Tartışmalar esnasında konuşan ve divan heyetinde bulunan Eskişehir Baro Başkanı Barış Günaydın “Kongre üyelerinin değerli katkıları için teşekkür ederim. Ancak tüzüğün burada yeterince anlatılamaması ya da uygulanmamasıyla ilgili eleştirileri ve diğer konulara, özellikle oylama ile ilgili olanlara katılıyoruz. Fakat tüzüğümüzde şu açıkça belirtilmiştir: Genel kurul gündemi, yönetim kurulu tarafından belirlenir. Toplantıya katılan üyelerin en az onda biri tarafından görüşülmesi istenen konuların gündeme alınması zorunludur. Ayrıca, gündeme madde eklenmesi teklifinde bulunanların yoklama sırasında genel kurulda hazır bulunmaları gerekir. Dolayısıyla, bu önerge usule uygundur. Sayısal anlamda yalnızca oylama konusunda şunu belirtelim: Misafirlerle genel kurul üyelerinin, sadece oy kullanma hakkı bulunan üyelerden ayrılması gerekir. Tüzüğümüz buna olanak tanır. Bu nedenle bu önergenin oylanmasında bir sakınca bulunmamaktadır” dedi.

ENTOK GERİ ÇEKMEK İSTEDİ

Eskişehirspor kongresinde üyelik ücretleri önergesi tartışma yarattı.

Başkan Entok, “Bu kadar önemli hassasiyetlerimizin olduğunu genel kurul salonumuzda görmek gerçekten çok memnun edici. Bunu söylemek için iğnelemek gibi bir niyetim yok. Eğer böyle bir hassasiyet varsa, tamam, bunu bugün yapmayalım. Bununla ilgili bir tüzük kongresi düzenleyelim. Bakalım o zaman salonumuzda kaç kişi olacak? Kaç kişi gerçekten burada olacak, görelim. Eğer ortada böylesine değerli bir fikir varsa, ben önergeyi veren arkadaşlarımdan kendi adıma rica ediyorum: Madem bu kadar önemli, madem gerçekten kurallara ve yasalara aykırı bir durum söz konusu, o zaman arkadaşlarımızdan bu önergeyi geri çekmelerini istiyorum. Bu, polemik konusu yapılacak bir mesele değil. Şampiyon olmuşuz, önümüzde uzun bir sezon var. Elbette biz en büyük desteği kongre üyelerimizden görmek isteriz” dedi.