Anadolu’nun hakkı çalındı!
Karşılaşmanın kırılma anı 30. dakikada yaşandı. Muzaffer Kahrıman’ın yaklaşık 30 metreden gönderdiği sert şutu kaleci Boğaçhan son anda çataldan çıkardı. İlk yarıda rakibi karşısında daha etkil olan temsilcimizdi. Sağ kanattan yapılan ortada Rahmi Anıl Başaran’ın kafa vuruşu sonrası top, Kütahyasporlu oyuncunun açık durumdaki eline çarptı. Tüm Anadolu cephesi penaltı beklerken hakem “devam” dedi.
Bu kararın şoku atlatılamadan ilk yarının son anlarında Bilal Gülden’in frikiği üst direkten döndü. Temsilcimiz soyunma odasına 0-0’la girdi.
YARIM POZİSYONDA GOL BULDULAR
İkinci yarının hemen başında ev sahibi ekip etkili geldi. Sağ kanattan yapılan ortada Sedat Cengiz’in düzgün kafa vuruşu ağlarla buluştu ve skor 1-0’a geldi.
Golden sonra oyunun kontrolünü eline almaya çalışan Anadolu, mücadeleden kopmadı. Ancak son pas ve final vuruşlarındaki eksiklik, eşitlik golünün önündeki en büyük engel oldu.
PENALTI YOK, BİR DE SARI KART!
Maçın son bölümü ise tartışmaların zirveye çıktığı anlara sahne oldu. Muzaffer Kahrıman, ceza alanı içinde Doğukan Nelik’in müdahalesiyle yerde kaldı. Anadolu kulübesi bir kez daha penaltı beklerken hakem bir kez daha oyunu devam ettirdi. Dahası, Muzaffer’e sarı kart gösterildi.
Bu karar, Anadolu cephesinde adeta infial yarattı. İki net penaltı pozisyonunun es geçilmesi, sahadaki emeğin gölgelenmesine neden oldu.
OYUNUN HAKKI BU DEĞİLDİ
Son üç maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik alarak ligde kalma adına önemli bir ivme yakalayan Eskişehir temsilcisi, lider karşısında ortaya koyduğu mücadeleyle alkışı hak etti. Ancak skor tabelası sahadaki emeği yansıtmadı.
Karşılaşma 1-0 Kütahyaspor üstünlüğüyle sona ererken, Eskişehir Anadolu Spor Faaliyetleri sahadan puansız ama başı dik ayrıldı. 18 maçtır kaybetmeyen lider karşısında yürekli bir futbol ortaya koyan temsilcimiz, puanı değil adeta hakkını bırakarak Eskişehir’e döndü.
Bu maç, uzun süre sadece skoruyla değil, tartışmalı hakem kararlarıyla da hafızalarda kalacak.