'ANADOSK' Kafkasların en yüksek zirvesi Elbruz'daydı

’ANADOSK’ Kafkasların en yüksek zirvesi Elbruz’daydı
Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (ANADOSK) , 19-26 Ağustos tarihlerinde Avrupa’nın ve Kafkasların en yüksek zirvesi olan 5642 m yüksekliğindeki Elbruz dağına tırmandı. Dağcılık ve doğa sporlarına gönül verenlerin...

Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (ANADOSK) , 19-26 Ağustos tarihlerinde Avrupa'nın ve Kafkasların en yüksek zirvesi olan 5642 m yüksekliğindeki Elbruz dağına tırmandı. Dağcılık ve doğa sporlarına gönül verenlerin toplandığı 'Elbruz Tırmanışı' faaliyetinde, Türkiye'den katılım gösteren 10 kişilik ekibin içerisinde üniversiteyi temsilen 3 kişilik bir ekip yer aldı.
Arno Taşçıoğlu, İclal Yenilmez ve Kenan Temeltaşı kendi imkanlarıyla katıldıkları bu serüvende okullarının adını duyurup en iyi şekilde temsil etmeye çalıştı. Eskişehir Dağcılık Kulübü'nden gelen bir haberle uluslararası olarak gerçekleşecek olan Elbruz Tırmanışı Faaliyetine büyük bir heyecanla katılma kararı aldıklarını belirten Kenan Temeltaşı şöyle konuştu:
"Faaliyete katılmaya karar verdikten sonra büyük bir heyecanla hemen uçak biletlerimizi aldık ve gitmeden evvel Eskişehir'de Hekimdağ tırmanışlarıyla kondisyon çalışmalarına başladık. Bu idmanların akabinde büyük tırmanışa 3 hafta kala vücudun karbonhidrat depolarını ayarlamak için 2 haftalık protein ve karbonhidrat diyetine de başladık. Bunların dışında soğuğa ve yükseğe uyum sağlama tırmanışları yapmamız gerekiyordu ve bu sebeple Erciyes'e gittik. Çünkü 2000-3000 m'lik yüksekliklerde oksijen yeryüzündekinden daha da azalmaya başlıyor ve bu vücutta sıkıntılara yol açabiliyor. 3917m'lik yüksekliğe sahip olan Erciyes dağında çalışmalarımıza devam ettik ve zirve tırmanışlarında epey bir yol aldık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.