BU YOLUN SONU DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

BU YOLUN SONU DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Özel Şehir Koleji Fen Lisesi’nin şampiyon atletleri Ayça Fidanoğlu, Selen Canlı, Bade Fidanoğlu ve Elif Naz Köseoğlu önce 8-9 Nisan’da Zonguldak’ta, ardından 3-4 Mayıs’ta Trabzon’da 800 ve 1500 metre de piste ter dökecek.

Şehir Koleji Fen Lisesi Öğrencileri 2022 yılında Slovakya’da gerçekleştirilen İSF Dünya Kros Şampiyonası’nda Takım Halinde Genç Kızlar 3km’de beşinci olmuş, Ayça Fidanolu ferdi olarak Dünya Şampiyonluğuna ulaşırken, Selen Canlı Dünya 5.’liğini elde etmişti.

Şimdi bu ekip önce 8-9 Nisan tarihlerinde Zonguldak ilinde yapılacak olan Atletizm grup müsabakalarında boy gösterecek. Özel Şehir Koleji Fen Lisesi öğrencileri Ayça Fidanoğlu, Selen Canlı, Bade Fidanoğlu ve Elif Naz Köseoğlu 800-1500 metre de mücadele verecekler. Burada şampiyon olması beklenen sporcular 3-4 Mayıs tarihlerinde Trabzon’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda yine şampiyonluk ipini göğüsleyerek Dünya Şampiyonası’na katılmak istiypor.

Son ISF Dünya Kros Şampiyonası’nda Özel Ayça Fidanoğlu ferdi sıralamada Dünya şampiyonu, Selen Canlı ise Dünya 5.’si olmuştu. Bu yarışın hemen ardından Fransa’daki Dünya Pist müsabakalarında Ayça Fidanoğlu 1500 metre Dünya Şampiyonluğunu elde ederek, hem pist hem de Kros Dünya Şampiyonluğunu kazanarak Türk Atletizm tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı. Ayça Fidanoğlu bu yıl ki Trabzon Türkiye Şampiyonası’ndan Sonra 19-25 Mayıs tarihlerinde İspanya’da yapılacak olan İSF Dünya Şampiyonası’nda 3. Dünya Şampiyonluğunu almak istiyor.

Milli Takım Antrenörü Bülent Uzun “Sporcularımıza destek veren ve Lise Eğitimini Özel Şehir Koleji’nde sürdürmelerine imkan sağlayan Özel Şehir Koleji Kurucularından Baha Bakır, Gönül Gökmeydan ve Ufuk Hocaoğlu’na teşekkür ediyorum. İyi ki varlar” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.