“Bunun adı emek hırsızlığı!”
2 Eylül Spor’un Genel Sekreteri Hasan Ulusoy, takımın zor şartlarda kurulduğunu, genç futbolcuların gelişimi için emek verildiğini fakat sahaya çıkınca bambaşka bir düzenle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
“Gençlere yol açmaya çalışıyoruz, emek veriyoruz, insanlar destek oluyor ama sahaya çıktığınızda futbolda hakkın alınmadığı bir ortam var. Tribünün, futbolcunun, hocanın hakkı alınmıyor” diyerek başından beri yaşanan adaletsizliğe vurgu yaptı.
Maçtaki kararların objektif futbol anlayışıyla açıklanamayacağını belirten Ulusoy, yaşanan skandalı şu sözlerle anlattı:
“Üçüncü dakikada başlayan bir durum… Hakem kontrolü kaybediyor. Gözlemciyle konuşuyoruz, rakip teknik adamla konuşuyoruz, yöneticilerle konuşuyoruz… Herkes aynı şeyi söylüyor: Golümüz ofsayt değil, iptalleri anlamsız. Ama bunları konuşmanın sonucu yok; sonuç 2-0 mağlubiyet”
Ulusoy, protestonun da bu yüzden yapıldığını dile getirdi ve “Biz sadece duyurmak istedik. Devam ettirmek bile istedik ama çocukların emeği var, futbol oynansın istedik” dedi.
“Ayarlarımızla Oynuyorlar”
Genel Sekreter, hakemlerin tutumunun maçın teknik boyutundan daha ağır bir sorun oluşturduğunu belirtti.
“Çok büyük bir emek hırsızlığı var. Çocuklar çalışıyor, hocalar çalışıyor ama onlar pişkin pişkin gülüyor. Kendi egolarını tatmin ediyorlar. Sakin kalmaya çalışıyoruz ama artık ayarlarımızla oynuyorlar.”
Ulusoy, psikolojik olarak da oyunun koparıldığını söyledi:
“Skoru çevirecek hâlimiz kalmadı. Ne taraftarın, ne futbolcunun, ne yöneticinin psikolojisi kaldı.”
“Biz Çocuklarımızın Arkasındayız”
Sene başında bile sekiz aydır maç yönetmeyen hakemlerin takım maçına verildiğini hatırlatan Ulusoy, atamaları sert şekilde eleştirdi:
“Bu lig zor bir lig. Ama bize aylardır maç almamış hakemler geliyor. Dilerim ki bu hakemler artık görev almaz. Tek beklentimiz bu.”
Son olarak kulübün yoluna devam edeceğini söyleyen Ulusoy, “Biz çocuklarımızın arkasındayız, hocamızın arkasındayız. Gereken desteği vereceğiz. İnşallah bundan sonra sonuçlar daha adil olur” diyerek açıklamalarını tamamladı.