Çakırgöz güç birliği istedi

Çakırgöz güç birliği istedi
Eskişehirspor’ idari as başkanı Rıdvan Çakırgöz yazısı açıklama yaparak güç birliği istedi. Çakırgöz açıklamasında 13,5 milyon YTL’ lik bir portre çıkarttı.Yazılı açıklamasında Elazığ maçından sonra başlayan...

Eskişehirspor' idari as başkanı Rıdvan Çakırgöz yazısı açıklama yaparak güç birliği istedi. Çakırgöz açıklamasında 13,5 milyon YTL' lik bir portre çıkarttı.
Yazılı açıklamasında Elazığ maçından sonra başlayan yönetim içindeki olaylara ve başkanlık çekişmesine fazla değinmeyen ve yönetimin bir sezonluk icraatı ile mali yükü açıklayan Eskişehirspor idari as başkanı Rıdvan Çakırgöz üstü kapalı olarak kongreye karşı olduklarını dile getirdi. Eskişehirspor'un ancak güç birliği yaparak başarılı olabileceğini belirten ve bu sezon 5,5 milyon YTL' lik borçla kapatıldığını vurgulayan İdari asbaşkan Çakırgöz açıklamasında şunlara yer verdi.
"Yönetim kurulumuz genel kurulda 3 yıl süre ile yetki almıştır. Tesisleşme, kurumsallaşma, altyapı hedefleri Nebi Hatipoğlu ile birlikte yönetim kurulunun da hedefleridir. Göreve transfer sezonunu kaçırarak başlayan yönetim kurulumuz siyasi, ekonomik sosyal beklentisi olmayan birbirinden değerli üyelerden oluşmuştur. Yönetim kurulu üyelerinin büyük bir bölümünün daha önceki yönetimlerde görev almamasının en temel sebeplerinden birisi onların vizyonuna hitap eden bir yönetimin oluşmamış olmasındandı.
Yönetim kurulumuz Eskişehirspor'un şanlı mazisinin, aldıkları kutsal görevin farkındadır. Bundan önceki yönetimlerde de olduğu gibi herkesin fikir sahibi olduğu futbolda tüm camianın memnun edilemeyeceğini bilmektedir. Hamama giren terler mantığının bilinciyle çatlak seslere kulak tıkayarak hedefleri için tüm adımları tek tek atmıştır.
Eskişehirspor'u geleceğe taşıyacak tesis projelendirilerek inşaatı % 50 seviyesine getirmiştir. Stat 50 yıllık tarihinde görülmemiş biçimde 700000 YTL harcanarak UEFA normlarına ve Eskişehirspor taraftarına layık hale getirilmiştir. Bilet satış organizasyonu dünya standartlarına getirilmiştir. Resmi Web sitesi aktif hale getirilmiştir. Menajerlik sistemi hatalara rağmen hayata geçirilmiştir. Maddi manevi tüm olumsuzluklara rağmen Lig A da ilk yılımız olması ve ligin en az transfer bütçesine sahip takımlardan birisi olmamız göz önüne alındığında gelinen nokta başarılı sayılmalıdır. Süper Lig teki 5 - 6 takım çıkarıldığında lig A takımları ile Süper Lig takımları arasında fark sadece gelirleri arasındaki uçurumdur. Antalyaspor, Konyaspor, Ankaraspor maçları bu görüşümüzü doğrulamaktadır. Eskişehirspor taraftarları çok uzun yıllar sonra takımlarının maçlarını canlı olarak onlarca kez izleme imkanı bulmuşlardı. Halil Ünal yönetimine 500000 YTL ye yakın ödeme yapılmıştır.Yönetim kurulumuz yaptığı hatalardan gerekli dersi almıştır. Her hatadan sonra olay masaya yatırılarak üzerinde tartışılmıştır.
Eskişehir halkının oyları ile makama oturanlar, atananlar, şehirden para kazanan iş adamları, meslek odaları Eskişehirspor'a ya destek olmamışlar ya cüzi desteklerle idare etmişler yada köstek olmuşlardır. Şehrin tüm atanmış, seçilmiş ve iş adamlarını sadece tesis temel atma töreninde en önlerde bir arada görebilmişizdir.
Taraftar kombinelere ilgi göstermemiş 1500 adet kombine bin bir güçlükle satılabilmiştir. Sezon seyirci ortalamamız 3000 kişiyi zor bulmaktadır. Gelen hasılatın % 40 ı federasyona ceza olarak geri ödenmiştir.
Dar bütçe içinde tüm imkansızlıklara rağmen mücadele etmeye çalışan başkanımız şehrin kendisine destek olmadığını, manevi haz alamadığını, çok yıprandığını gerekçe göstererek yönetim kurulu üyelerimizin tüm baskı ve çabalarına rağmen görevi bırakacağını yönetim kurulumuzdan bir başkan adayı çıkması halinde gurur duyacağını ve sonuna kadar destekleyeceğini bildirmiştir.
Netice olarak yukarıdaki durum tüm Eskişehirspor başkan ve yönetim kurulu üyelerinin ortak kaderi olmuştur. Artık düzgün insanları Eskişehirspor' dan uzak tutan, hem para vereceksin hem küfür yiyeceksin yaklaşımı son bulmalıdır. İşi bilseler de bilmeseler de , isimleri popüler olsa da olmasa da tüm yönetimler sezonun 2.yarısında tıkanmış 10- 15 maça varan borçlar birikmiştir.Yaklaşık 35 yıldan bu yana Eskişehirspor'un mirası yenmektedir.Yaşları 20- 25 yaşındaki gençlerimize anlatılan mazimiz bir masal gibi gelmektedir. Son 10 yılda görebildikleri sadece bin bir zorlukla birazda şansla 3.Ligden 2.Lige çıkılabilmesidir. Yapılması gereken şehirde acil bir GÜÇBİRLİĞİ oluşturulmasıdır. Bu iş tek başına Halil'in, Nebi' nin, Rıdvan'ın altından kalkabileceği bir iş değildir. Kalkabilirim diye ortaya çıkan tüm yönetimlerin durumu ortadadır.Tüm bu çalışmalar çok acil olarak iç ve dış transferde geç kalınmayacak şekilde hemen başlatılmalıdır.
Eskişehirspor'un kabaca mali yapısı oluşturduğumuz kurumsallaşma çabaları sonucunda herkesin bilgi alabileceği şekilde aşağıdaki gibidir
Vecibe dışı yönetim alacakları :2500000 ,Futbolcu borçları:1500000 YTL, Halil Ünal yönetimine kalan borç:800000 YTL, Piyasa borçları: 600000 YTL, Transfer için gerekli minimum nakit: 3000000 YTL, Sezon için gerekli minimum finansman:5000000 YTL"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.