Çalımbay ateş püskürdü

Çalımbay ateş püskürdü
Dün basın toplantısı düzenleyen Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Youla’ya ateş püskürürken, kendisine 1 milyon TL’lik dava açtığını belirtti.Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Gineli futbolcu...

Dün basın toplantısı düzenleyen Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Youla'ya ateş püskürürken, kendisine 1 milyon TL'lik dava açtığını belirtti.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Gineli futbolcu Souleymane Youla'yı Beşiktaş ve Eskişehirspor'da oynatıp futbolcuya milyon dolarlar kazandırdığı için pişman olduğunu belirterek, iki camiadan da özür diledi.Youla'nın, kendisi takımın başında olduğu sürece Eskişehirspor'a dönemeyeceğini belirten Çalımbay, "Youla'nın bundan sonra hiçbir yere faydası olmaz. Türk takımlarının ve antrenörlerinin bize sormadan Youla'yı transfer edeceklerini sanmıyorum" dedi.
Antalya'da Antalyaspor ile oynayıp 1-0 mağlup oldukları Ziraat Türkiye Kupası maçından sonra 10 Ocak'taki Fenerbahçe karşılaşmasına kadar Eskişehir'e gelmeme planını değiştiren Rıza Çalımbay, Eskişehirspor Tesisleri'nde kulüp yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. "Youla ile ilgili her şeyi net şekilde, bütün gerçekleriyle anlatacağım" diyerek sözlerine başlayan Çalımbay, "Her şeyden önce Eskişehirspor, Beşiktaş camiasından çok özür diliyorum. Böyle bir oyuncuyu Beşiktaş'a, Eskişehirspor'a getirtip oynattığım, ona milyon dolarlar kazandırdığım için çok üzgünüm. Bu iki büyük camiadan çok çok çok özür diliyorum. Böyle bir oyuncudan böyle bir nankörlük beklemiyordum" dedi.
Rıza Çalımbay, Youla'nın Antalya maçına çıkmamak için önce hasta olduğunu, ardından alacağını alamadığını, sonra da kafa olarak hazır olmadığını öne sürdüğünü anlatarak, "Youla'yı biz kadro dışı bırakmadık, o maça gelmedi. Youla, bugüne kadar Eskişehirspor Kulübü'nden 400 bin Euro almış. Youla, şuanda Eskişehirspor takımında en çok parayı kazanan oyuncu. Youla, arkadaşlarına ihanet etti, yarı yolda bıraktı. Geçen sezon parası garanti değildi, oynadığı maça göre para kazanıyordu. Bu sezon parasını
garantiledi. Bugüne kadar Youla'yı kazanmak için uğraştık. O kadar art niyetli insanlar var ki, takımını yalnız bırakan Youla'ya prim verdiler. Kritik bir maçımızda Youla, bizi yarı yolda bırakıp kaçtı" dedi.
"Para yoksa antrenman da yok" diyen Youla'nın, tehditkar davranışlarda bulunduğunu kaydeden Çalımbay, "Bir keresinde eşi banka şubesinde bekledi. Kendisi ise Belçika'da. Eşi parayı alıp telefonla kendisine bildirince, Eskişehir'e döndü. Youla, ne Eskişehirspor, ne takım arkadaşlarını sever, tek sevdiği paradır. Bizim şöyle hatamız oldu. Youla'yı kazanmak, takıma kazandırmak için bazı şeylerini görmezden geldik, örtbas ettik. Diyarbakır maçında en kritik golleri kaçırdı. 'Niye gol kaçırıyorsun, niye böyle yapıyorsun?' diye bir şey demedik. Bazı şeyleri Youla'nın tek başına yaptığına inanmıyorum. Çünkü, onun bazı akıl hocaları var. Youla'yı kötü şeylere yönlendiriyorlar. Youla, çok çirkin laflar söyledi. Türkçesi kıt olan birinin bir açıklamasında 'mesnetsiz' kelimesini kullanması da mümkün değil. Demek ki, birileri ona yazıp vermiş, o da söylemiş. Böyle insanlara prim verilmemesi gerekiyor. Biz geç de olsa hatamızdan döndük. Youla; iyi bir profesyonel oyuncu olsaydı, Diyarbakır maçından sonra bana gelip, 'Hocam Antalya maçında her şeyimizi ortaya koyacağız' derdi. Ama Youla; eğlenmeyi, gezmeye daha çok düşündü. Türk futboluna çok zarar veren böyle insanlara prim verilmesi beni çok üzdü" dedi. Rıza Çalımbay, Beşiktaş maçı öncesi Youla'ya 'Defol git, ben seni istemiyorum' dediği iddialarını da reddederek, bunu yazanları 'nankör, pislik, art niyetli' insanlar olarak nitelendirdi. Çalımbay, "Ben bunu yazanları ispat etmeye çağırıyorum. Beşiktaş camiası, kendisini alet edip bunu yazanları boğar. Bunu yazanları, getirenleri kınıyorum" ifadesini kullandı.
Youla'nın disiplinsizlerden de bahseden Çalımbay, "Youla'nın yaptığı disiplinsizliklerin haddi, hesabı yok. Youla, başka davranışlarından dolayı ikamet ettiği her siteden kovuldu. Özel hayatı beni hiç ilgilendirmez. Ben kendisine her türlü şansı verdim. Youla, disiplinsiz tarafları ağır bastığı için kötü oynuyor. Bundan sonra hiçbir yere faydası olacağına inanmıyorum. Bir gün 'çocuğum hasta' deyip, antrenmanlara gelmedi. Araştırdık ki çocuğu hasta değil, kendisi de Ankara'ya gitmiş. Youla, bizden izinsiz Belçika'ya da kaçtı. Bu ufak disiplinsizlikleri. Gece hayatıyla ilgili yaptığı şeyler beni ilgilendirmiyor, bunları ifade etmem bana yakışmaz" dedi.
Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Youla'nın Ümit Karan ile kendisini kıyasladığına değinerek, "(Ümit Karan hiç oynamıyor, ben geliyorum) diyor. Ümit Karan, takımını hiç yalnız bırakmadı, fedakarlıkta bulunup ufak sakatlığı olmasına rağmen kadroya girdi. Oynadığı maçta sakatlandı. Ümit Karan bunu yaptı, Youla bunu yaptı" dedi.
Youla'nın sözlerinin küstahlık ve hakaret içerdiğini dile getiren Çalımbay, "Eskişehirspor yönetiminin ve taraftarının Youla'ya çok güzel cevap vereceğine inanıyorum. Taraftarlarımızın böyle şeylere prim vermemesini istiyorum. Youla, bu. Ben burada olduğum sürece Youla'nın buraya gelmesi mümkün değil. Benim başında olduğum takıma geri dönmeyecekmiş. Zaten gelemezsin. Ben bu konuyu kapatıyorum, bir daha açmayacağım. Youla gibi tiplerle, kendini bilmez insanlarla uğraşacak durumda değilim. Bizi bilen
biliyor. Seven de, sevmeyen de sağ olsun. Ben Youla'nın anlaştığı kulübü bilmiyorum. İnsanın aklına çok kötü şeyler de geliyor. Bu saatten sonra Türk antrenörleri ve Türk takımlarının bize sormadan Youla'yı transfer edeceklerini sanmıyorum Ben Rıza Çalımbay'ım, 30 yıldır futbolun içindeyim. Kimse bana öyle bir kelime kullanamaz. Milli Takım ve Beşiktaş'ta kaptanlık yaptım. Kimseye saygısızlık yapmadım. En çok üzüldüğüm şey Türk medyasının böyle insanlara prim vermesi. Böyle insanlara prim verilmemeli. Türk futbolunun içine girmemesi gerekir. Başkana, yönetime yalancı, bana sahtekar diyor. Taraftar böyle şeylere prim vermesin. Sonuna kadar davanın peşine gideceğim. Ersun Yanal ve Mesut Bakkal gibi teknik adamlar bana Youla ile nasıl başa çıktığımı soruyor. Biz insanları kazanmaya çalıştık. Bu konuyu burada kapatıyorum. Çünkü daha önemli işlerim var. Camiaya sorumluğum var, başarıya ve çalışmaya ihtiyacım var. Youla gibi tiplerle, kendini bilmez insanlarla, arkadaşlarına saygısı olmayan insanlarla uğraşacak durumda değilim. Beni bilen biliyor" diye konuştu.
Çalımbay, Youla'ya açacağı 1 milyon TL'lik dava ve suç duyurusuyla ilgili avukatlarından bilgi aldığını sözlerine ekleyerek "İnşallah kazanırsam bu parayı da Eskişehir'deki hayır kurumlarına dağıtacağım" dedi.
Kupada ilk ikiye gireceklerini de belirten Rıza Çalımbay, bunu onur, gurur meselesi yaptıklarını, takımın kupada ve ligte iddiasını sürdüreceğini vurgulayarak, "Göreceksiniz Fenerbahçe'yi burada yeneceğiz ve diğer iki maçımızı da kazanıp 9 puanla kupadaki gruptan çıkacağız. " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.