Engin Çalışır: Biz biraz zoru seviyoruz

Engin Çalışır: Biz biraz zoru seviyoruz
Anadolu Üniversitesi’nin Efeler 90 SFK karşısında aldığı 2-1’lik yenilginin ardından Teknik Direktör Engin Çalışır açıklamalarda bulundu.

Anadolu Üniversitesi’nin Efeler 90 SFK karşısında aldığı 2-1’lik yenilginin ardından konuşan Teknik Direktör Engin Çalışır şunları söyledi;

“Genel olarak oyunun ilk devresi bizim kendi oyunumuzun dışında bir oyun ortaya çıktı. Biz daha fazla topa sahip olabilen, oynayarak rakip yarı alana topu taşıyan takımız. Bir şekilde bunu oturtamadık ilk yarı. İkinci devre bizim anlayışımızı sahaya koymaya başladığımız anlarda Oyun kalitemizde çıktı, pozisyonlarda gelmeye başladı. Ama bir şekilde 2-0 mağlup duruma düşünce, oyun anlayışımı değiştirmek zorunda kaldık ve o şekilde oynamaya başladık. Oyuncu değişiklikleri yaptık. Üzgünüz. Son haftalarda kazanmaya da alışmıştık. Böyle bir mağlubiyet bizi üzdü.

OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM

En azından skoru tek farka indirmemiz, orada oynayacağımız maçta yine tek farklı önde olduğumuz sonuçta maçı uzatmaya götürebilir. Sonrasında 2 farkı elde edebileceğimiz bir takımız. Bu konuda kendimize güveniyoruz. Maçın sonlarına beraberliği yakalayabilseydik çok daha ümitli ve güvenli olacaktık. Ben oyuncularıma güveniyorum. Onlar Aydın’da da istediğimiz sonucu alacak futbolu ortaya koyacaklardır. Zaten rakibimiz öne geçince onların oyun anlayışına uygun oyun ortaya çıktı. Biz orada öne geçtiğimizde onların kendi oyun anlayışından çıkartmamız lazım. Orada istediğimiz sonucu rahatlıkla alabileceğimize inanıyorum. Bu konuda da oyuncularıma güveniyorum. Bugüne kadar bu takımı bu noktaya getiren onlar. Bundan sonra yine yapacaklardır.

ZORU BAŞARMAK DAHA KEYİFLİ OLACAK

Belki zoru seviyoruz. Ligde de aynısı oldu. Başlangıçta puan kayıpları, sonrasında arka arkaya galibiyetlerle Play-Off’a tutunduk. Zoru başarmak daha keyifli olacak. Stadyumda oynamak baskı değil bize bir coşku keyif getirmesi lazım. Tabi şimdi getirmedi desem yalan olur. Bazı oyuncularımız üzerinde heyecan yarattı. Ama bu stadyumda oynamamızı sağlayanlara bu imkanları sunanlara teşekkür ediyorum. Çünkü bu oyuncular bir şekilde buralarda oynamaya alışmalılar.

ELAZIĞSPOR’U DA BURAYA GETİRECEĞİZ

Bu atmosfer futbol oynamaya daha elverişli bir ortam. Efeler’i yenip Elazığspor’u da buraya getireceğiz. Oyuncu tercihi açısından herhangi bir tereddüdümüz ve keşkemiz yok. Sadece oyun anlayışı açısından Karşıyaka maçındaki oyun anlayışımızı buraya koyamadık. Rakip Karşıyaka gibi oynayan bir takım değil. Biz bu rakibe göre topa sahip olmamızı ama bunu yaparken güvenli bölgede pas tercihlerini, kanatları kullanmayı, rakibin hızlı kontra atağa çıkan ekip olmasından dolayı merkezi belirledik. Bu konuda stadyumda oynamanın verdiği heyecan ve taraftarın baskısı biz sesimizi ulaştıramadık. İkinci yarı konuştuktan sonra daha elverişli oyun ortaya koyduk.

HAKEMLERLE İLGİLİ HİÇ KONUŞMADIM

Bu zamana kadar hakemlerle ilgili bir şey konuşmadım. Rakibin yaptığı harekette oyuncumuzun üstüne yürümesiyle ilgili itirazda bulundum sarı kart gördüm. Benim konuşmaları ve tavırları var ki bana el kol hareketleri var. Hakeme söyledim bana sarı kart gösterdi. Ama bir şekilde tercih haklarında bizim oyuncumuzun yaptığı müdahaleye faul verirken, rakiplerin yaptığı müdahalelere devam kararları verdi.

ŞARTLAR HALA EŞİT

Skorun 2-1 olması bir şey değiştirmiyor. Şartlar hala eşit. Takımımız üstüne koyarak geldi. Bugün yol kazası olarak değerlendiriyorum. Efeler’i Aydın’da yeneceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.