Eskişehir’de 2025 sporun yılı oldu

Eskişehir’de 2025 sporun yılı oldu
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılı boyunca sporu kentin dört bir yanına taşıdı. Binlerce vatandaş ücretsiz spor eğitimlerinden yararlanırken, amatör spor kulüplerine milyonlarca liralık destek sağlandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından 2025 yılı boyunca 18 farklı branşta ücretsiz spor eğitimleri düzenlendi. Basketboldan yogaya, futboldan bisiklete kadar geniş bir yelpazede verilen eğitimlerden 3 bin 352 vatandaş faydalandı.

Mayıs–Ağustos ayları arasında 4 parkta düzenlenen Park Sporları etkinlikleriyle bin 715 kişi açık havada spor yapma imkânı buldu.

TESİSLER DOLUP TAŞTI

Ücretli spor eğitimlerine de yoğun ilgi gösterildi.

Kentpark Yüzme Havuzu’nda 3 bin 959 kişi yüzme eğitimi alırken, Batıkent Tenis Kortları’nda Mayıs–Eylül döneminde 373 kişi tenisle buluştu.

2025 yılı genelinde Büyükşehir Belediyesi’nin spor hizmetlerinden yararlananların 6 bin 323’ü kadın, 2 bin 689’u erkek olmak üzere toplam 9 bin 399 vatandaş spora katıldı.

SPOR ETKİNLİKLERİ ON BİNLERİ BİR ARAYA GETİRDİ

Yıl boyunca 20 farklı spor etkinliği düzenlenirken, bu organizasyonlara yaklaşık 20 bin Eskişehirli katıldı. Ayrıca kent genelinde düzenlenen 8 ayrı spor organizasyonuna da destek verilerek spor kültürünün yaygınlaşması sağlandı.

AMATÖR KULÜPLERE MİLYONLUK DESTEK

Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerini de unutmadı.

2025 yılı içinde 177 amatör spor kulübüne toplam 4 milyon 90 bin TL nakdi yardım sağlandı.

Bunun yanı sıra kulüplere 4 bin 885 koli içme suyu, şehir içi ve şehir dışı müsabakalar için ise 145 sefer araç desteği verildi.

ULUSLARARASI YARI MARATON ESKİŞEHİR’İ DÜNYAYA TAŞIDI

“ETi Lifalif 6. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali”, binlerce yerli ve yabancı sporcunun katılımıyla büyük ilgi gördü. Eskişehir sokakları sporla renklendi, kent festival havasına büründü. Organizasyonun startını Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce verdi.

BAŞKAN ÜNLÜCE: “SPORU YAŞAM BİÇİMİ HALİNE GETİRİYORUZ”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, sporun kent yaşamının merkezinde yer aldığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Sporu yalnızca bir yarış olarak değil; sağlıklı yaşamın, dayanışmanın ve kent kültürünün vazgeçilmez bir parçası olarak görüyoruz. 2025 yılı boyunca binlerce hemşehrimizi sporla buluşturduk. Amatör spor kulüplerimize verdiğimiz desteklerle Eskişehir’in geleceğini güçlendiriyoruz. Eskişehir’i sporun, sağlığın ve hareketin kenti yapma kararlılığımız sürecek.”