"ESKİŞEHİR'DE Kİ YANGINDAN ÇIKAMADIK"
Hırvatistan Federasyonu ve basını Eskişehir’deki atmosferi yangın yerine benzeterek, ateşten çıkamadıklarını belirtti…
Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Türkiye A Milli Futbol Takımı'na 1-0 yenildikleri maça ilişkin, "Bizim için grubu birinci bitirmek varken şu anda dünya kupasına gidebilmek başarı olacak" dedi.
Maç öncesi sahaya inen ve Yeni Eskişehir Atatürk Stadı’nda ki renkli görüntüleri telefonuyla kaydeden Suker, karşılaşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, galibiyetten dolayı Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti.
Grubun sürprizlere açık olduğunu vurgulayan Suker, "Şimdi baktığımızda gruptaki her şey, tüm tablo, bütün görüntü ve durumlar değişti. Şimdi 6 puanla birinci de bitirebilirsin, son iki maça girerken 4 puanla üçüncü de bitirebilirsin. Bizim için grubu birinci bitirmek varken şu anda dünya kupasına gidebilmek başarı olacak. çok pozisyona girdik, gol atamadık. Bu, futbolun doğasında var. İlk gol atanın kazanacağını düşünüyordum ve olay bu şekilde gerçekleşti. Bundan sonra da her takımın dünya kupasına gidebilmeyi garantilemesi için son iki maçta 6 puanı alması gerekiyor."
Türkiye'de görev yapmış Hırvat teknik adamlarla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Suker, "Türk futboluna teşekkür ediyorum. Yıllara bakıldığında Türkiye ile Hırvatistan arasında iyi bir diyalog var. Hırvat hocalara Türkiye'de başarılar diliyorum. Türkiye iyi bir futbol ülkesi… çok güzel futbol oynayan bir ülke… Bugünkü atmosferde çok güzeldi. Bizleri en iyi şekilde ağırladılar" yorumunu yaptı.
Hırvatistan Federasyonu’nda ise Eskişehir’de ki atmosfer yangın yerine benzetilerek, “Ateşten çıkamadık” ifadelerine yer verildi.