“Fazla çalışıp emek vereceğiz”

“Fazla çalışıp emek vereceğiz”
Eskişehirspor’un yeni Teknik Direktörü Ümit Metin Yıldız, "Geçmişle ilgili bir şey söylemem ama iyi bir kadro mirası devraldım. Her hocanın kendine göre bir sistemi vardır. Biz pas oyununa dayalı bir sistem yaratmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaş Kınık maçında takın başında ilk kez çıkan Eskişehirspor’un Yeni Teknik Direktörü Ümit Metin Yıldız “Çok duygusal bir maç oldu bizim için öncelikle. Büyük oyuncu Fethi Hocamızı kaybettiğimiz bu günlerde. Bugün oynamak biraz güçleşti ama. İyi bir sonuç aldık. Oyun içinde bazı sıkıntılarımız vardı. Bizde bu sıkıntıları hemen gidermek için elimizden gelen her şeyi hemen yapacağız ama maç öncesi kaybettiğimiz Fethi Heper’in anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Çünkü Türkiye’de değil, Dünya’da örneği olmayan bir insandı. Eskişehirspor ve kentin bugünlere gelmesinde değil, ülke futbolu içinde çok büyük bir değerdi. Işıklar içinde uyusun” dedi.

“KAPASİTESİ VAR”

Ümit hoca sistem için de “Genelde pasa dayalı oyunlar oynayacağız. Başka çaremizin de olmadığını düşünüyorum. Geçmişle ilgili bir şey söylemem ama iyi bir kadro mirası devraldım. Ama bütün teknik adamların kendine yönelik oyun anlayışları vardır. Bizim ki tamamen pas oyununa dayalı. Bu süreçte biraz sıkıntı yaşayacağız. Bu çok normal ama. Bu sistemi oturtup, otomatik hale getirmek istiyoruz. Oyuncu grubumuzun da bunu yapacak kapasitesi var. Sadece biraz daha fazla çalışacağız ve emek vereceğiz. Bugünde iyi yaptık dönem dönem. Ama bazı sıkıntılarda olmadığı değil. Onları da gidermek için hafta içinde çalışmalarımıza ciddi şekilde başlayacağız” dedi

“YETERİ KADAR OYUNCU GELMİŞ”

Takviye için de “Bu dönemler de ben çok transfer talep eden teknik adam değilim. Bu süreçte faydalı olduğunu da düşünmüyorum. Zaten yeteri kadar da oyuncu gelmiş. Devre arasında bu sayının artması bence problem çözmekten daha çok, sıkıntı da yaratabilir. Çok fazla ince eleyip sık dokuyacağız. Ancak çok özel ve bizim durumumuzu daha iyi seviyelere getirecek bir fırsat transferi olursa o zaman değerlendirebiliriz ama elimizdeki oyuncularında bu işin altından kalka bilecek karakteri ve kalitesi var” dedi.