"KAYSERİ MAÇI İKİ İHTİMALLİ"

“KAYSERİ MAÇI İKİ İHTİMALLİ”
"Önümüzdeki Kayseri maçını düşünüyoruz. Rakip ligde 1 puanı var ve son sıralarda. Ancak bu bizi hiç de ilgilendirmiyor. Biz kendimize bakıyoruz. Bana göre iki ihtimalli bir maç olacak. Yenmek için gideceğiz. Yenemezsek de...

"Önümüzdeki Kayseri maçını düşünüyoruz. Rakip ligde 1 puanı var ve son sıralarda. Ancak bu bizi hiç de ilgilendirmiyor. Biz kendimize bakıyoruz. Bana göre iki ihtimalli bir maç olacak. Yenmek için gideceğiz. Yenemezsek de yenilmeden döneceğimize inanıyorum"
"Ersun Yanal ve yönetim arasında iletişim noksanlığı vardı. Ama oturarak bazı meseleleri çözdük. Basın mensuplarının idmana alınmaması gibi bir durum olamaz. Ersun hocanın böyle bir yetkisi de yok"
" Ancak Ediz'in ölümü tekrar sarstı. Toparlanıyoruz.. Özellikle Hürriyet çok üzüldü. Gençlerbirliği maçında ilk 11'de Hürriyet'le başlamak takıma ayrı bir motivasyon kattı. Dede gibi Servet gibi gerçekten profesyonel olan tecrübeli oyuncular sayesinde bu olumsuz süreci aştık"
l Es-Es'de teknik as başkan Nihat Çuhadar uzun bir aradan sonra suskunluğunu bozarak açıklamalarda bulundu.
Gençlerbirliği maçı ile lige yeniden döndüklerini belirten Çuhadar Eskişehirspor'u çok güzel günlerin beklediğini belirtti.
"EDİZ ADAM GİBİ ADAMDI"
Futbolcuları Ediz'in vefatının Eskişehirspor camiasını çok üzdüğünü belirten Çuhadar, "Ediz'in ailesine sabır diliyorum. Ayrıca şehitlerimizin ailelerine de Allah sabır versin. Ediz adam gibi adamdı. Ölümü takımı sıkıntıya soktu. Ölüm herkesin karşısına çıkacak. Bunu sporcu arkadaşlarımıza söyledik. Bu moral bozukluğunu yavaş yavaş attık. Futbolculara Gençlerbirliği maçında Ediz için oynayacağımızı söyledik. Futbolcularımız ellerinden geleni yaptılar ve Gençlerbirliği'ni mağlup ettiler. Bu ortamda çıkıp galip gelmek kolay değil, ben futbolcularımızı bir kez daha kutluyorum" dedi.
"TAKIMDAKİ ABİLERİN TOPARLANMADA KATKISI BÜYÜK"
Takımın her yönden toparlandığını vurgulayan Çuhadar, "Marsilya'ya elendikten sonra toparlanmamız gerekiyordu. Bu dönemde başkana yöneticilere büyük görev düştü. Bu birliktelik ile kötü günleri kısa sürede aştık. Ancak Ediz'in ölümü tekrar sarstı. Toparlanıyoruz. Toparlanmak zorundayız. Özellikle Hürriyet çok üzüldü. Gençlerbirliği maçında ilk 11'de Hürriyet'le başlamak takıma ayrı bir motivasyon kattı. Dede gibi Servet gibi gerçekten profesyonel olan tecrübeli oyuncular sayesinde bu olumsuz süreci aştık. Başkanımız da her zaman destek oldu" dedi.
"NECATİ VE AKAMİNKO GÜÇÜ KATTI"
Yeni transferlerden Necati ve Akaminko'nun takıma büyük katkı sağladığını belirten teknik as başkan Çuhadar "Milli ara bizim için çok iyi oldu. Gerek transferlerin uyum süreci açısından gerekse Ediz'in vefatı açısında bu ara iyi oldu. Toparlanma fırsatı bulduk. Bu iki transfer gerçekten Eskişehirspor'a güç kattı. Yerinde transferlerdi" dedi. Transferlerin geç yapılması konusuna da değinen Çuhadar, "Akaminko'nun bonservisi 3 Milyon Euro'ydu. Akaminko'yu alamazsak B planımız vardı. Beklemeye çekildik. Acele etmedik. Akaminko'yu yarı fiyatına aldık. Batuhan olduğu için santrafor konusunda da acele etmedik. Batuhan gidince Necati'yi aldık. Takım içindeki dengeleri bozmak istemedik. Eskişehirspor'un geleceğini düşünmek mecburiyetindeyiz" dedi.
"NUHİU VE MALECKİ İZLENİP ALINDI"
Nuhiu'yu ve Malecki'yi teknik heyetin isteği doğrultusunda aldıklarını belirten Çuhadar, "100'er bin Euro'ya 1'er yıllığına kiraladık. Beğenirsek opsiyon bizde alırız. Uyum sorununu aştıklarında takıma faydalı olacaklardır. İyi transferler olduklarını iddia ediyorum. Bu iki futbolcuyu Ersun Yanal'da ekibi de izledi. Belkri şu anda forma giyemiyorlar ancak ilerleyen hagftalarda her ikisinden de faydalanacağız" dedi
"SIKINTILAR TABİKİ OLDU"
Yönetimde sıkıntıların olup olmadığı yönündeki sorulara ise Çuhadar şu yanıtı verdi; "Yönetimde ufak tefek sıkıntılarımız oldu. Bu doğru. Ama biz bir aileyiz. Sportif Direktörümüz Zafer Tüzün Eskişehir'in tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı biri. Herkes görevini layıkıyla yapmaya çalışırsa hiçbir sorun kalmaz. Eskişehir 670 bin nüfuslu kent. Eskişehirspor 670 bin ortaklı bir şirket gibi. İyi yoldayız. Çok güzel günler yaşayacağız. Buna inanıyorum."
"UEFA'DAKİ SIKINTI TUNAY VE AKAS ELEK'DEN"
UEFA'dan gelen ödülleri dondurma cezası ile ilgili konuşan Çuhadar, "Hatırlarsını Rıza hoca döneminde Tunay'ı, ardından da geçtiğimiz sezonun devre arasında Akos Elek'i aldık. Bu 2 futbolcuyla yollarımızı ayırırken kendi aramızda anlaşık. Ama kulüplerine yetiştirme bedeli diye ödeme yapmamız gerekiyordu. Bu ödemeyi yapmamışız. Bunlar da UEFA'ya şikayet etmiş. Bu nedenle 280 bin Euro'luk UEFA'dan alacağımız para donduruldu. Bir dahaki yıl katılmayacağız diye bir şey yok. Bu meseleyi halledeceğiz" dedi. Süper Lig'de en az borçlu kulüplerden biri olduklarını vurgulayan Çuhadar, "Kulübün kendini devam ettirebilmesi için bütçeye göre hareket etmesi gerekiyor. Bunu yapıyoruz dedi.
"TARAFTARA ŞAPKA ÇIKARTMAK GEREK"
Ersun Yanal'ın ile çok önem verdiğini belirten Çuhadar, "İdman öncesi idman sonrası her şeye önem veriyor. İlmi çalışıyor" dedi. Eskişehirspor'un önemli mesafeler kat ettiğini belirten Çuhadar, "1999'da kulüp kanma noktasına geldi. Nereden nereye geldik. Tesisimiz yoktu. Nebi Hatipoğlu sayesinde tesisimiz oldu. Yeterli değil ama kurumsallaştıkça daha da farklı olacak. Yeni stadyuma geçersek şuan ki tesisleri alt yapıya vereceğiz" dedi. Taraftara da değinen Çuhadar, "Kalitelerini gösterdiler. Eskişehirspor varsa taraftar sayesinde. Şapka çıkartmamız gerekiyor" dedi.
"YANAL'LA OTURARAK BAZI MESELELERİ ÇÖZDÜK"
Basın mensupları ile sorun yaşayan teknik direktör Ersun Yanal'la ilgili de açıklama yapan Çuhadar, "Basın mensuplarının idmana alınmaması gibi bir durum olamaz. Ersun hocanın böyle bir yetkisi de yok. Antrenmanlara alınmıyorsa bizzat yönetim olarak ilgileniriz" dedi. Ersun Yanal'ın bazı prensiplerinin bulunduğunu dile getiren Çuhadar, "Sadece maçlardan sonra açıklama yapıyor. Kendi çalışma prensipleri var. Açıklama konusunda başka söyleyecek bir şeyim yok diyor. Ersun Yanal ve yönetim arasında iletişim noksanlığı vardı. Ama oturarak bazı meseleleri çözdük. Marsilya maçından sonra herkes yüksek sesle konuştu. Dışarıya sızdı" dedi. "Basın sustuğu zaman lambalar söner" diyen Çuhadar, "Bunu kabul edelim. Bu konuyu başkanla da konuşacağım. Basın susmayacak. Yazacak" ifadelerini kullandı.
"KAYSERİ MAÇINDAN ÇOK UMUTLUYUM"
Son olarak Kayseri maçı için de konuşan Eskişehirspor teknik as başkanı Nihat Çuhadar "Mersin ve Gençlerbirliği maçlarında 3 puan aldık. Şimdi önümüzde zorlu bir Kayseri maçı var. Rakip ligde 1 puanı var ve son sıralarda. Ancak bu bizi hiç de ilgilendirmiyor. Biz kendimize bakıyoruz. Bana göre iki ihtimalli bir maç olacak. Yenmek için gideceğiz. Yenemezsek de yenilmeden döneceğimize inanıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.