Kick-Boks olimpik spor olma yolunda

Kick-Boks olimpik spor olma yolunda
2006 yılında Olimpik spor olma amacıyla Dünya’da bulunan Amatör Kickboks Federasyonları WAKO Federasyonu çatısında birleşti. Olimpiyat oyunları alt kurulu olan GAİSF 2 Haziran 2007 tarihinde İtalya’da Kickboks sporunun olimpik...

2006 yılında Olimpik spor olma amacıyla Dünya'da bulunan Amatör Kickboks Federasyonları WAKO Federasyonu çatısında birleşti. Olimpiyat oyunları alt kurulu olan GAİSF 2 Haziran 2007 tarihinde İtalya'da Kickboks sporunun olimpik olması için toplantı yapacak. Kickboks Olimpik spor olarak kabul edildiğinde ilk faaliyet olarak Asya Oyunları düzenlenecek.
25 Nisan 2007 tarihinde 1. olağan genel kurulunu yaparak yeni başkanını seçen ve özerk statüde faaliyetlerini sürdürecek olan Kickboks Federasyonu yeni başkanı Salim Kayıcı başkanlığında 2007 faaliyetlerine başlıyor. Kickboks Hakem ve Antrenör Gelişim Semineri Antalya'da 08- 09- 10 Haziran 2007 tarihlerinde Antalya'da yapılacak.Kick Boks Federasyonunun Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği'ne (W.A.K.O.) bağlanması nedeniyle, değişen oyun kurallarının hakem ve antrenörlere anlatılması gerekmektedir. İlimiz antrenörlerinden ve Federasyonda görev alan Dinamik-Do Spor Kulübü antrenörleri bu seminerlere katılacak. Konu ile ilgili olarak antrenör Erdin Aygan" Kıck-boks sporunda yeni bir devrim diyebiliriz. Seminerlere katılarak artık olimpik olma yolunda olan kıck-boksumuzun yeni kurallarını ilimiz sporcularına aktaracağız ve İlimizden de olimpiyatlara milli sporcular kazandırmak için çalışmalarımızı yürüteceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.