“Oyun kimliğimizden vazgeçmeyeceğiz”

“Oyun kimliğimizden vazgeçmeyeceğiz”
Bozanspor Antrenörü Yusufcan Uzunpınar, 1-0 kaybedilen Keçiören Bağlum maçı sonrası hem hakem kararlarına hem de ligin sertliğine dikkat çekti ve “Oyunu çirkinleştirmeden mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bölgesel Amatör Lig temsilcimiz Bozanspor, ligin maliyetli ve güçlü kadrolarından biri olan Keçiören Bağlum karşısında sahadan 1-0 mağlup ayrılırken, Antrenör Yusufcan Uzunpınar maçın ardından hem oyunu hem de tartışmalı gol pozisyonunu detaylı değerlendirdi. Uzunpınar, takımın planına bağlı kaldığını, ancak yine bir centilmenlik örneği sırasında golü kalelerinde gördüklerini ifade etti.

“Maç Beklediğimiz Gibi Geçti”

Karşılaşmayı genel anlamda istedikleri gibi oynadıklarını ifade eden Uzunpınar, sahada mücadeleden memnun olduğunu söyledi:

“Maç aslında beklediğimiz gibiydi. Yine topa sahip olmaya çalıştık. Rakibi önde yakaladığımızda boşlukları değerlendirmeye çalıştık.”

Takımın oyunu çirkinleştirmeden futbol oynamaya gayret ettiğini vurgulayan Uzunpınar, bu konuda oyuncularını tebrik etti ve “Elimizdeki mevcut kadroya göre elimizden geldiğince direnmeye çalışıyoruz. Oyunu çirkinleştirmemeye çalışıyoruz. Eskişehir’i en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum” dedi.

“Oyuncumuz Yerdeyken Oyun Devam Etti ve Golü Yedik”

Maçın kırılma anı olan gol pozisyonunda büyük bir hakem hatası olduğunu söyleyen Uzunpınar, açıklamalarında oldukça netti:

“Bu hafta yine oyuncumuz yerde yatarken oyun devam etti. O pozisyonda golü kalemizde gördük” dedi.

Pozisyonu ayrıntılı şekilde anlatan Uzunpınar, hakemin oyunu durdurması gerektiğini vurgulayarak “Oyun bizim kulübeye doğru geliyor, tekrar oraya dönene kadar yerde yatıyor. Bir darbe almış. Orada oyunun durması gerekiyordu ama durdurmadı. Pozisyon devam etti ve golü yedik.”

“Centilmenlikten Kırılmaya Devam Ediyoruz”

Uzunpınar, genç oyuncuların tecrübesizliğinin bazı pozisyonlarda etkili olduğunu söyledi:

“Genç oyuncularımızın da acemiliği diyeyim. Bizimkiler duraksayınca golü yedik.”

Bu durumun daha önce de yaşandığını dile getiren Uzunpınar “Bunu Söğüt maçında da yaşadık. Biz centilmenlikten kırılıyoruz. Rakip yapmıyor ama biz centilmen olmaya devam ediyoruz” dedi.

Genç futbolcuların kötü niyet taşımadığını, aksine doğru olanı yapmaya çalıştığını vurgulayan Yusuf hoca “Genç çocuklar, içlerinde kötü niyet olmadığını böyle pozisyonlarda gösteriyor” ifadesini kullandı.

“Oyunu Oynamaya Çalışan Bir Bozanspor Var”

Bozanspor’un oyun kimliğini koruduğunu belirten Uzunpınar, bazı eksikliklere rağmen takımın doğru yolda olduğuna inandığını söyledi:

“Final paslarında, son toplarda eksiklikler var ama oyunu çirkinleştirmeyen, bir şeyler oynamaya çalışan bir Bozanspor var.”

“Bütçemiz Belli, Hedefimiz Genç Oyuncuları Yükseltmek”

Sezon başındaki şartların net olduğunu ve buna göre bir yol çizdiklerini belirten Uzunpınar, genç oyuncu gelişimini en büyük hedef olarak tanımladı:

“Bütçemiz belliydi, nasıl sahaya çıktığımız belliydi. Benim mantalitem şu: Düşeriz çıkarız bunlar futbolda var. Ama genç oyuncularımızı yukarıya taşıyabilirsek başarılıyız. Seneye bu ligde oyuncu bırakabilirsek biz başarılıyız demektir. Onun peşindeyim.”

“Otobüs Çekip Çirkin Futbolla Puan Almak İstemiyorum”

Savunma futboluyla puan almaktansa, oyuncu gelişimine odaklanmayı tercih ettiğini belirten Uzunpınar, oldukça net konuştu:

“Otobüs çekersin, beklersin, oyun çok çirkin hale dönüşebilir. Belki bir puan alırsın ama oyuncuların çok bir şey kazanacağını düşünmüyorum. Bu nedenle takımının oynayarak gelişmesini istiyorum. O yüzden oyun oynayıp yeteneklerini göstermek ve bu çocukların bir şeyler yapabildiklerini ortaya koymak tarafındayım Elimizden geldiğince çalışmaya devam edeceğiz. Toplayabildiğimiz kadar puan toplayacağız”