PİNTO İÇİN BÜYÜK UĞRAŞ
Eskişehirspor'un eski oyuncusu Sebastián Pinto'ya 500 bin Euro olan alacağını ödemediği için FIFA’dan -6 puan silme cezası gündemde. Yönetim 25 Haziran'a kadar 500 bin Euro'luk ödemeyi yapması gerekiyor.
2 Eskişehirspor Başkanı Osman Taş ile İkinci Başkan ve Mali Asbaşkan Mehmet Şimşek dün Pinto’nun avukatıyla görüşmek üzere İstanbul’a gitti. Başkan Taş ve Şimşek yapılandırma için, Şilili futbolcunun avukatını ikna etmeye çalışıyor.
SIKINTI VAR
Eskişehirspor’un eski futbolcularından Pinto sıkıntısı geçmedi. Puan silme cezasından kurtulmak isteyen Eskişehirspor yönetimi Şilili futbolcu konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Pinto’nun avukatıyla Başkan Kaan Ay döneminde Afjet Afyon ve ümraniye maçları öncesinde görüşme yapıldı. O dönem Ay ve ekibi Pinto ile görüşme yaptı.
Pinto’dan Kaan Ay ve yönetimi 8 Temmuz’a kadar süre aldı. Ancak Pinto’nun avukatı spor avukatı olmadığı için verilen söze bağlı kalmadı. Avukatla Eskişehirspor İkinci Başkanı Mustafa Topkaya da bir görüşme gerçekleştirdi. Ancak konu hakkında Pinto’nun avukatını ikna etmekte büyük sıkıntılar yaşandı.
FİFAYA ŞİKAYETTE BULUNDU
Pinto’nun avukatı kulübü uyarmadan ve gün bile vermeden FIFA’ya şikayette bulundu. Şilili futbolcunun yakın çevresine göreve gelen Eskişehirspor Başkanı Osman Taş ve yönetimi için ‘Yeni gelen yönetim bana bu parayı ödemeyecek. Bu şekilde bilgiler alıyorum” dediği iddia edildi. Pinto’nun parasının ödenmeyeceğini düşünerek avukatıyla böyle bir karar aldığı öğrenildi.
İSTANBUL’A GİTTİLER
Pinto konusunda bu gelişmeler yaşanırken Eskişehirspor Başkanı Osman Taş ile İkinci Başkan ve Mali Asbaşkan Mehmet Şimşek, Pinto’nun avukatıyla görüşmek üzere İstanbul’a gitti... Başkan Taş ve Şimşek, Şilili futbolcunun avukatını ikna etmeye çalışıyor…
Eskişehirspor’dan 500 bin Avro civarında alacağı olan futbolcunun avukatının paranın tamamını nakit olarak istediği öğrenildi. Başkan Osman Taş ve Mehmet Şimşek ise peşin ödemenin mümkün o