RAKİPLERDEN HABERLER..

RAKİPLERDEN HABERLER..
“Adımlarımızı sağlam atmalıyız”Bu sezon attığı gollerle ve futboluyla dikkatleri üzerine çeken ve 12 golle Süper Lig’de gol krallığında ilk sırada yer alan Kayserispor’ un yıldız golcüsü Ariza Makukula” Kayserispor...

"Adımlarımızı sağlam atmalıyız"

Bu sezon attığı gollerle ve futboluyla dikkatleri üzerine çeken ve 12 golle Süper Lig'de gol krallığında ilk sırada yer alan Kayserispor' un yıldız golcüsü Ariza Makukula" Kayserispor olarak adımlarımızı sağlam atmalıyız" dedi
Herkes gibi benimde kendisinin de özel bir hedefi olduğunu vurgulayan Makukula, "Şuana kadar 12 gol atıp takımıma gereken katkıyı yaptım. Bundan sonraki maçlarda da gollerimi atmaya devam edeceğim. Ama benim için her şeyden öce takımın başarısı, takımın kazanmasıdır. Bana inanan güvenen başta hocamız Tolunay Kafkas olmak üzere diğer insanları, takım arkadaşlarımı mahcup etmemek, onların güvenini boşa çıkarmamak için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Önce Kayserispor sonra kişisel hedef gelir" dedi.
Ligde zirve yarışının çekişmeli geçtiğini söyleyen Makukula, kimin şampiyon olacağı konusunda fikir yürütmenin mantıklı olmayacağını belirtti. Makukula, "Şampiyonluk konusunda bu kulüp olur demek doğru değil. Bizde bu yarışın içerisindeyiz ve sonuna kadarda şampiyon olmak için çaba sarf edeceğiz. Ama şu bir gerçek ki biz Kayserispor olarak adımlarımızı sağlam atmalıyız. Hedefe adım adım, sabırla yürümeliyiz. Bir maç kazanmakla şampiyon olunmaz, bir maç kaybetmekle şampiyonluk kaçmaz. Takım olarak öncelikli amacımız kalan üç maçımızı kazanıp ikinci yarıya daha iddialı başlamak. Üç maçta alacağımız sonuçlar bizim ikinci devredeki hedefimizi de belirleyecektir" dedi.

Liderliğimizi korumak istiyoruz

Bursaspor karşısında aldığı galibiyetle liderlik koltuğuna oturan Lider Kayserispor, bu hafta deplasmanda karşılaşacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor' dan da 3 puan almak istiyor. Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, şehrin coşkusu ve ligdeki konumları itibariyle mutlu olduklarını söyledi. Ligin üst sıralarına kadar gelmenin oldukça zor olduğunu belirten Kafkas, önemli olanın bulunulan konumu korumak olduğunu kaydetti. Takım olarak ayaklarının yere bastığını ve ne yapmak istediklerini, amaçlarının ne olduğunu bildiklerini kaydeden Kafkas, "Bizler hep hayatımız boyunca mütevazi olmaya gayret ettik ve bundan sonra da öyle olacağız. Ayaklarımız yere basıyor. Amacımız sadece Kayserispor ve Kayseri şehrini mutlu etmek istiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı çok zor bir karşılaşma. Galatasaray maçında da özellikle son 20 dakikada ki oyunları iyi bir takım olduğunu gösterdi. Bizim için kolay bir maç yok, ligde her maç zor. Önemli olan bizim istikrarlı biçimde olmamız ve bunu uzun yıllara yaymamız. Bulunduğumuz konumu korumak için mücadele edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile zorlu bir maç oynayacağız. Umut ediyorum, bu maçın da üstesinden gelme gayretinde olacağız" dedi.

Gökhan Zan tedavi için İngiltere'de

Galatasaray'ın milli oyuncusu Gökhan Zan tedavi amacıyla İngiltere'ye gitti. Gökhan Zan, 3- 4 haftalık bir tedavi sürecinin ardından Türkiye'ye döneceğini ancak yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalacağını söyledi.
Galatasaray ve A Milli Takım'ın başarılı savunma oyuncusu Gökhan Zan, tedavi amacıyla İngiltere'ye gitti. Galatasaray'ın Panathinaikos' la oynadığı UEFA Avrupa Ligi maçında omzundan sakatlanan ve oyundan çıkmak zorunda kalan Gökhan Zan, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden Londra'ya hareket etti. Türk Hava Yolları'na ait tarifeli bir uçakla Londra'ya giden Gökhan Zan, havalimanında basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, omzundaki sakatlık nedeniyle tedavi amaçlı İngiltere'ye gittiğini ve
yaklaşık 3- 4 hafta Londra'da kalacağını söyledi. Gökhan Zan, iyileşme sürecinin ise 2 ayı bulacağını ifade etti.
Bu arada Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin de Türk Hava Yolları'na ait tarifeli bir uçakla Fransa'nın başkenti Paris'e gitti. Havalimanında Gökhan Zan ile birlikte geldiğini söyleyen Adnan Sezgin, basın mensuplarının ısrarlı sorularını ise yanıtsız bıraktı

Diyarbakır Paşa için bileniyor

Diyarbakırspor, Pazar günü sahasında oynayacağı Kasımpaşa maçının hazırlıklarını günde çift idmanla sürdürüyor. Beşiktaş deplasmanından 1 puanla dönerek moral bulan Diyarbakırspor, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını ara vermeden sürdürüyor. Teknik direktör Ziya Doğan nezaretindeki gerçekleştirilen idmanda Yeşil-kırmızılı futbolcular önce düz koşu yaptılar ardından da kültür-fizik hareketleri çalıştılar. Daha sonrada topla çeşitli çalışmalar yapan futbolcular taktik ağırlıklı çalışmalarla antrenmanı tamamladılar. Antrenman boyunca teknik direktör Ziya Doğan'ın futbolcularını sık sık uyardığı ve onlara hatalarını gösterdiği gözlendi. Ziya Doğan, futbolcularından daha istekli ve arzulu olmalarını istedi. Diyarbakırspor Sportif Direktörü Mehmet Budakın, idmanların istedikleri düzeyde geçtiğini ifade ederek, "Bundan fazlasıyla memnunuz. Kadromuzda tek eksiğimiz kart cezalısı Thierry Tazemeta. Bu futbolcumuzun eksikliğini diğer arkadaşlardan birisiyle kapatacağız. Sahamızda oynayacağımız bu maç bizim açımızdan çok önemlidir. Moralimiz iyi. Bunu en iyi şekilde sahaya yansıtıp, bu maçımızı da kazanmak istiyoruz. Tüm çalışmalarımızdaki planımızı ve hedefimizi galibiyet üzerine kuruyoruz. Diyarbakırspor, bu maçı kazanıp rahat bir nefes almalı. Biz bunun böyle olabilmesi için büyük gayret sarf ediyoruz. Şu anda hiç bir problemimiz yok" dedi.

Trabzon'un geleceği aydınlık

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bordo-mavili takımın geleceğinin aydınlık olduğunu belirterek, tartışmaları speküle etmeden kendi özüne dönen, büyük düşünen dışarıdan faydalanan bir takım olacaklarını söyledi.
Teknik direktör Hugo Broos'un takımdan ayrılmasının ardından Trabzonspor'da işler yoluna girmeye başladı. Önce Ünal Karaman ile Eskişehirspor'u mağlup eden Bordo-mavililer, 4 yıl aradan sonra takımın başına gelen Şenol Güneş ile birlikte Ankaragücü'nü farklı mağlup ederek moral buldu.
Trabzon'a gelir gelmez yeni takımıyla sözleşme imzalayan deneyimli teknik adam, kendini Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne kapatırken, Bordo-mavili camiaya layık olabilme adına adeta Trabzonspor ile yatıp-kalkıyor. Deneyimli teknik adam, ikinci yarıya daha güçlü girmeleri için takımını daha yakından tanımaya çalışırken, bir taraftan da eksikleri tespit ederek buna göre bir transfer politikası uygulamayı düşünüyor.
Trabzonspor'un geleceği aydınlıktır" diyen tecrübeli çalıştırıcı Şenol Güneş, "Biz futbolcularımızın karakterlerini öne çıkarmaya çalışacağız. Bu oyuncular bizim oyuncularımız. Onlara sahip çıkacağız ve onlar da kulübü en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden geleni yapacaklar. Elimizde bir oyuncu kadrosu var. Bu kadroda yerli yabancı ayrımı yapmayacağız. Sorumluluğu paylaşarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.