REKORTMEN YÜZÜCÜLER GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI...
16 yaşındaki Eskişehirli yüzücü Göksu Doğan, 12 yıldır kırılamayan 50 metre sırtüstü kulvarında 00:27:82 sürelik derecesi ile yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Göksu’nun kırdığı Türkiye rekorunun ardından, bir başka Eskişehirli yüzücü olan Sudem Denizli’den de yeni bir rekor geldi.
12 YILLIK REKORU KIRDI
12 yıllık rekoru egale eden 16 yaşındaki Göksu Doğan 11 yıllık yüzme kariyerinde 6’ıncı rekorunu kırdı
5 yaşında başladığı yüzme sporunu 11 yıldır devam ettiren Göksu Doğan, İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye Açık Yaş Kısa Kulvar Milli Takım Seçmesi’nde 50 metre sırtüstü kısa kulvar 15-16/17-18 yaş bayanlar kategorisinde 00:27:82’lik deresi ile 12 yıldır kırılamayan Türkiye rekorunu kırdı. Rekorunun sevincini ailesi ve antrenörü Aybars Sawiş ile paylaşan Doğan “Yüzmeye 5 yaşında başladım. 11 yıllık yüzme kariyerimin 10 yılı Aybars Sawiş ile geçti ve şu anda da aynı şekilde devam ediyor. Başarımın en büyük destekçisi ailem ve antrenörüm. 13 yaşımdan beri Türkiye yüzme milli takımında aktif olarak milli sporcuyum, 6 tane Türkiye Rekoru sahibiyim ve gittiğim yurtdışı yarışlarından birçok madalya elde ettim. Geçtiğimiz ay Avrupa ve Dünya Gençler şampiyonalarına gitmeye hak kazandım. Birkaç gün önce kendi en iyi derecemi gerçekleştirdim. Şu anda Olimpiyat B kotası almama 61 salisem var. Öncelikle bu hedefimi gerçekleştirmek istiyorum ve ardından 2024 Olimpiyatlarında A kotası almak için çalışmalarıma devam edeceğim. Eskişehir’de havuz problemleri yaşadığımız için çalışmalarıma bir süreliğine Bursa’da devam ettim, şuanda da çeşitli kamp merkezlerinde kamplar yaparak çalışma tempomu devam ettiriyorum. Umuyorum ki bir an önce kendi Eskişehir’deki havuzumuz açılır ve antrenmanlarımıza durmaksızın devam edebiliriz” diye konuştu.
REKOR ÜSTÜNE REKOR
Daha önceden 25 Türkiye rekoru bulunan 16 yaşındaki genç yüzücü Sudem Denizli de, önceki gün İstanbul’da düzenlenen Türkiye Açık Yaş Kısa Kulvar Milli Takım Seçmesi’nde 200 metre sırtüstü kulvarında 02:09:73 derecesiyle 15-16 yaş kategorisinde yeni bir Türkiye rekorunu elde etti.
Seçmelerdeki başarısı hakkında konuşan Denizli, hedeflerinden bahsetti. Başarılı yüzücü Sudem Denizli, “Geçtiğimiz yarıştan sonra güzel bir Erzurum kampı geçirdim fakat sonlarda geçirdiğim hastalık yüzünden yapabileceğimin altında performans gösterdiğimi düşünüyorum. Yine de 02.09.73’lük derecemle kısa kulvar 15-16 yaş yeni Türkiye rekorunu kırdım. Önümde bir Antalya kampı ve Ukrayna’da bir yarışım var. Ama hedef yarışlarım nisan, mayıs ve haziran ayındaki yarışlar. Umarım güzel bir kamp geçirip Olimpiyat A barajını geçeceğim” diye konuştu.