“Şampiyonluk sanıldığı gibi kolay gelmedi”

“Şampiyonluk sanıldığı gibi kolay gelmedi”
2 Eylül Spor Kulübü Antrenörü Oktay Arıkan “Bu şampiyonluk sanıldığı gibi kolay gelmedi. İşin gerçeği çok badireler atlattık" dedi.

2 Eylül Spor Kulübü’nü şampiyonluğa taşıyan yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig’de de takımın başında olacak Oktay Arıkan şampiyonluk hikayesini anlattı. Namağlupta olsa başarının kolay gelmediğinin altını çizen genç teknik adam şunları söyledi:

"Sezon başından başlayım… İlk Sefa ve Tuna Başkan benle görüşmek istediğinde hedeflerinin şampiyonluk olması gerektiğini ben kendilerine anlattım. Bu doğrultuda yola çıktık. Bir önceki sezonda mücadele eden takımın değerlendirmesini yaptık. Çünkü küme düşmekten son hafta kurtulmuştu. Böyle bir takım vardı elimizde. Ama isimlere baktığımızda kaliteli oyuncular vardı. Sadece bu oyuncuların performanslarını yukarı çekmek gerekiyordu. Çoğu ile yolumuza devam ettik. Genç oyuncuları da kadromuzda tuttuk.

“TRANSFER DÖNEMİNDE ÇOK ÖNEMLİ İSİMLERDE AYRILDI”

Şampiyonluk hedefi için tabi ki kaliteli isimlere de ihtiyacımız vardı. Takip ettiğimiz daha önce de ne vereceğini bildiğimiz isimlerle temaslar kurduk. Hemen transfere başladık. Camiaya da aslında transferlerle şampiyonluğu ne kadar istediğimizi hissettirdik. Şampiyonluğa ulaşacak kadroyu kurmak da kolay olmadı. Daha sezon başında takımdan ayrılanlar oldu. Rakiplerimiz de bu süreçte boş durmadı. Onlarda kadrolarını takviye etti. Hatta bizin anlaştığımız bazı oyunculara 2-3 katı daha fazla paralar teklifler verdiler. Haklı olarak daha fazla para kazanmak isteyen bazı oyuncular bizden de ayrıldı. Hakan Demir, Oğuzhan Tavsamaz, Egemen, Halit sezon başında, Ahmet Düzarat ile Sefer Sever ise devre arasında ayrılık yaşayan isimler oldu.

BİR SİSTEM OLUŞTURDUK

Kimisi maddi, kimisi ise farkı nedenlerle yol ayrımına gitti. Neresinden bakarsanız bakın önemli isimleri aslında kaybetmiştik. Ama biz buraya sistem oluşturmak istedik. Oyuncuya göre değil de, kulübün şartlarına göre kolej havasında bir ekip olduk. Bu antrenmanlarımıza yansıdı. Çalışma sayımız ve tempomuzun artasıyla da takımımız her hafta üzerine koyarak ilerledi. Yönetimimizde bu konu da bize her türlü desteği verdi. Bu sayede ekibimle beraber plan ve programımızı sezon başından sonuna kadar en iyi şekilde uyguladık.

ASLAN PAYI OYUNCULARIMIN

Çok çalıştık. Yeni sezon için 2 Eylül tarihinde çalışmaya başladık. Sezon başı haftada 5-6 antrenman yapmaya çalıştık. Mümkün olduğunca antrenman sayımızı özellikle düşürmedik. Çünkü kış sezonunda fizik anlamında iyi olmalıydık. Çalışma ortamımıza uyan, çalışan ve takımın başarısını önde tutan oyuncularla yola devam ettik. Farklı sorunlarla gündeme gelenlerle de isimlere bakılmaksızın bu yüzden yollarımızı ayırdık.

Oyuncularıma sahada nasıl bir takım istediğimi anlattım. Sahada oyuna hükmeden dominant bir takım olmaya çalıştık. Top rakipteyken en kısa sürede geri kazanan, önde baskı yapan ve topun kıymetini bilen bir takım olgusu yarattık. Oyuncularımızda sağ olsunlar sonuna kadar istediklerimizi sahaya yansıttılar. Namağlup şampiyon olduk. Burada aslan payı tabi ki oyuncularımın. Sanırım 70’in üzerinde gol attık ve sadece 6 yedik. Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum.

BEYLİKOVA MAÇI ÇOK AYRI YERDE…

Bizim için Play-Off’ta her maçın ayrı bir hikayesi oldu. Ama bunlardan Beylikova müsabakasını ayrı bir yere koyabiliriz. Özellikle bu maç öncesi yaşadığımız çok farklı sıkıntılar oldu. Maça çıkmadan bir gün önce Kaptanımız Fırat’ın babası trafik kazası geçirdi. Oynayamadı. Daha sonra sağ bekimiz Emirhan’ın bedelli askerlik durumu nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını öğrendik. Diğer stoperimiz Uğur antrenmanlarda sakatlanmıştı. Onu oynatamadık. Bir anda maça 4 eksikle başladık. Sol bekte müthiş sezon geçiren Erçin’i stopere çekmek zorunda kaldık. Sol bekte az kullandığımız Serhat’a şans verdik. Sağ beke Emirhan’ın yokluğunda tecrübeli ismimiz Serkan’ı kullandık. Ancak henüz 1.dakikada Metin sakatlanınca yerine Birol’u aldık. Daha sonra Birol sakatlandı onu çıkardık. Yetmedi Serkan’ın da üst adalesi yırtıldı. Çok az şans verdiğimiz oyuncularda kritik maçta üzerine düşeni yaptı. Lig maratonunda her oyuncunun ne kadar önemli ve değerli olduğu ortaya çıktı. Bu kadar eksikle o maçtan beraberlikle ayrılırken, rakibimizi yarışın dışına itmemiz ayrı bir başarıydı. Biz aslında o maçta çok kritik bir virajı geçtik.

ŞAMPİYONLUĞUN HABERCİSİYDİ

Beylikova maçının ardından 2 puan önümüzde bulunan Çiftelerspor’u yenmek zorundaydık. Rakibimizi kendi grubumuzdan biliyor ve tanıyorduk. Analiz ve değerlendirmelerimizi yaptık. Oyuncularım müthiş konsantre oldular. Maçı ilk devrede kopardılar. Şampiyonluğun habercisi olan bu galibiyetle son haftaya 1 puan önde girdik. Sümer Alpagut maçında da işi şansa bırakmadık. O maçta da aynı ciddiyet ve arzuyla şampiyon gibi oynayarak mutlu sona ulaştık. Şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiğimizi düşünüyorum.

BİZ BİR AİLE OLDUK

Tabi bu şampiyonluk kolay gelmedi. İşin gerçeği çok badireler atlattık. Sıkıntılar yaşadığımız dönemde oldu. Çünkü ayrılan oyuncular oldu. Hep güç kaybettiğimizi düşünenler oldu. Ama oyuncularım müthiş bir karakter gösterdiler. Çok karakterli oyunculara sahibiz. Bu yüzden de çok şanslıyız. Dört elle işlerine sarıldılar ve bize inandılar. Oyuncularımın yanında bir parantezde yönetime açmak istiyorum. Çünkü bize her zaman inandılar ve güvendiler. Aldığımız her kararın arkasında durdular. Bize güç verdiler. Verdikleri sözlerin hepsini yerine getirdiler. Oyuncularımın tüm ödemelerini hiç aksatmadan yaptılar. Yönetimi, teknik heyeti ve futbolcusu tam bir aile ortamı oluştu. Bunu Play-Off’ta herkes hissetti ve gördü. Buradan bizlere büyük emek harcayan tüm yönetimimize de sonsuz teşekkür ediyorum.

TEKNİK EKİBİME ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bir teşekkür de ekibime etmek istiyorum. Yardımcım Aykut ve kaleci antrenörümüz Burak, masörümüz Ekrem abi, ayrıyeten işin aslında gizli kahramanı sezona futbolcu olarak başlayan daha sonra yönetim ile aramızda köprü görevi gören Ahmet Gültekin kardeşime çok teşekkür ederim. Şampiyonlukta emekleri çok fazla. Herkes işinden, zamanından ve kendinden fedakarlık gösterdi. Burada adını unuttuklarım varsa da onlara da teşekkür ediyorum."

Etiketler :