“Yarım kalan hikayeyi tamamlamak istiyor”

“Yarım kalan hikayeyi tamamlamak istiyor”
 Muhabir
Sümer Alpagutspor Alt Yapı koordinatörü Fatih Yabaş Porsukspor adı altında mücadele ettikleri U14 Ligi’nde yarı kalan bir hikayeleri olduğunu, ancak Alpagutspor ile U15 Ligi’nde bu hikayeyi tamamlayarak Türkiye Şampiyonası’na gideceklerini ifade etti.

Sümerspor Alpagutspor’un çatısı altında geçtiğimiz Temmuz ayında İnter Academy olarak devam eden süreç, Sümerspor Akademi olarak geçiş yapmış ve yine aynı aylarda Eskişehirspor’da 2 sezon üst üste şampiyon olmasına rağmen ayrılan Antrenör Fatih Yabaş Alpagut Sümerspor ile anlaşmıştı.

Yapılan anlaşma Kulübün alt yapısını oluşturmak Gençlik Geliştirme merkezi kapsamında Akademi kurmak olarak belirlendi. Hedef olarak da, U11, U12, U13, U14, U15, U16, U17 ve U18 yaş grupları için planlama yapıldı. İlk olarak devam eden aylarda U14 liginde kardeş ve pilot takım uygulaması ile Porsukspor adı altında bir takım ile boy gösterildi. Antrenör Fatih Yabaş, yanına şampiyonluk yaşadığı ekibinden Ahmet Köse ve ekibine katılan Yunus Emre Eren, 10 günde kurdukları takım ile 2024-2025 sezonunda Play Off’u kıl payı kaçırdı.

Konu ile ilgili bilgi veren Fatih Yabaş “U14 serüveni çok kısa süreçte gelişti. Kuraları kaçırdığımız için Porsukspor ile anlaşarak kulüp yönetim ve başkanlarının bu şekilde çocuklara destek vermesiyle, 1 hafta toplanma ve 3 antrenman 2 hazırlık maçları ile lige katıldık. Aynı süreçte hem filiz hem de 4-5 kulüpten transfer gerçekleştirirken, onları da son 2 günde yetiştirip ilk resmi maçımıza çıktık. Biz hazırlık dönemini ligde resmi maçlar oynayarak geçirdik. Sezonun ilk 2 haftasından sonra toparlandık. Sonrasında istenmeyen tasvip etmediğimiz şekilde ve elimizde olamayan nedenlerle Play Off’a katılamadık. Ama tüm gençlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. İnanılmaz mücadele ve başarı hikayesi yazıyorlardı. Ama hikaye yarım kaldı. Bu hikaye Porsukspor ile başladı ve yarım kalsa da

Sümer Alpagutspor olarak bu hikayeyi tamamlayacağız. Türkiye Şampiyonası’na göz kırpıyoruz” ifadelerini kullanarak U15 liginde mücadele edecek tüm kulüplere başarılar diledi.