"Yönetim devam etmeli"

“Yönetim devam etmeli”
Nebi Hatipoğlu başkanlığındaki Eskişehirspor yönetiminin Elazığ maçından sonra ikiye bölünmesi ve iki başlı bir görüntü çıkması üzerine harekete geçen taraftarlar Hatipoğlu ve yöneticilere yönelik sert açıklama yaptı....

Nebi Hatipoğlu başkanlığındaki Eskişehirspor yönetiminin Elazığ maçından sonra ikiye bölünmesi ve iki başlı bir görüntü çıkması üzerine harekete geçen taraftarlar Hatipoğlu ve yöneticilere yönelik sert açıklama yaptı. Başkan Hatipoğlu' nun Aziz Yıldırım politikası yapmamasını isteyen taraftarlar kongrede 3 yıllığına göreve gelen Nebi Hatipoğlu yönetiminin görevi devam etmesini istedi.
Başkan Hatipoğlu ve yönetime yönelik sert taraftar açıklamasında şunlara yer verildi. "Sezon başında 3 yıllık bir süre ile göreve gelen Nebi Hatipoğlu ve yönetiminin, içinde bulunduğumuz sezon edindikleri tecrübeyi transferde ve idari açıdan yapmış oldukları hatalardan aldıkları dersleri de göz önünde tutarak devam etmelerinin Eskişehir spor menfaatine olduğunu düşünüyoruz.
Neden devam etmeleri gerekiyor, Çünkü başladıkları tesisleri bitirme kurumsallaşmayla kulübün kalıcı gelir kaynaklarına sahip olması için yapılacak çalışmalarını tamamlamaları ve lisanslı ürün satışıyla ilgili verdikleri sözleri tutmaları, hatta altyapının tekrardan kulübün bünyesine alınması sözlerini tutmaları göreve geldikleri 3. sezonda hedef gösterdikleri şampiyonluğa Eskişehir sporu ulaştırmaları için gerekmektedir.
A liginde kümede kalma mücadelesi yaparken basında ve tribünlerde çok az sayıda cılız tepkiler dışında hep destek tam destek anlayışı benimsenmiş ve başkana ve yönetime olan güven gösterilmiştir.Nebi Hatipoğlu ve yönetiminin kararlarını verirken geçmiş yıllara bakmaları ve kendilerine daha önce hiçbir yönetime ve başkana verilmeyen son derece büyük bir destek verildiğini çok iyi görmeleri, kararlarını bu değerlendirme sonucu almalarını ve devam etmelerini istiyoruz.
Artık zaman Eskişehirspor'un aleyhine işliyor. Çünkü mevcut yönetim kulübü Aziz Yıldırım politikasıyla idare etmek istiyor. Eğer görevi bırakmayacaksanız kamuoyunu meşgul etmeyin. Aziz Yıldırım gibi "Bırakıyorum" deyip kongre üyeleri ve kamuoyu destek verirse devam kararı alırız demeyin. Sayın Nebi Hatipoğlu yaklaşık 6 senedir kulübün içinde idarecilik yapıyorsunuz, sanırım 4 tane başkanla çalıştınız ve bu başkanlar kendilerinden önce ki Eskişehir spor başkanları gibi ticari itibarlarına ve büyüklüklerine yakışır bir şekilde dürüst ve gururlu Eskişehir spor a hizmet etmek amacıyla göreve geldiklerini, maddi ve manevi bir kazanç beklemediklerini ispatlamak için, ama öyle ama böyle kongre salonlarında kulübün borçlarını ve kendi alacaklarını sıfırladıklarını beyanlarıyla ibra ederek hizmet sürelerinin dolduğunu yeni gelen yönetime ve başkana kulübü borçsuz bırakmışlar, Eskişehir sporun önünü açmışlardır.
Sayın Nebi Hatipoğlu sizde Eskişehirspor u borçsuz bir şekilde şampiyon bir takım teslim aldınız hatta hiçbir başkanın dönemine rastlamayan stadyum reklam geliri, iddaa geliri, katıldığımız turnuvalardan gelen gelirler, naklen yayın gelirleri, kombine satış gelirleri ile yani hiçte yabana atılamayacak nakit gelirlerle kulübü teslim aldınız. Kulüp şampiyon, eldeki mevcut futbolcularla iskeleti hazır bir kadroydu. Bu pozitif şartlarda siz elinizdeki bütçeyi ve futbol takımını dağıtarak paraları olup olmadık futbolcuları transfer ederek çarçur ettiyseniz ve bir sürü idari hata yaparak futbolcuların 5 maç başı alacağından fazlasını ödemeyerek, onarın kulüpten tüm alacaklarını federasyondan alarak ayrılmalarına sebep olduysanız, soyunma odasında futbolcuya bağırarak su şişelerini tekmeleyerek futbolculara ağza alınmayacak sözler söylediyseniz, alacaklarını alarak kulüpten ayrılmalarına sebep olduysanız sizin yatığınız bu hataların maliyeti Eskişehirspor'un bütçesinden çıkıyorsa kusura bakmayın; siz bu şahsi hataları tabii ki cebinizden karşılayacaksınız. Çünkü Eskişehirspor' un kişisel hırslar yüzünden sokağa atılacak parası yoktur. İdarecilik yaptığınız dönemde sadece vecibenizi yerine getirdiniz, başkanlık döneminde de göreve talip olduğunuzda da çok iyi bildiğiniz üzere cebinizden mutlaka başkanlık vecibeniz dışında paralar harcanacağını biliyordunuz. Şimdi çıkıp "Alacaklarımı alırım. Ortaya çıkacak başkan adayı bu maliyeti göze alsın" tavrı size hiç yakışmıyor. Ayrıca benzin istasyonu konusuna gelince; benzin istasyonu Eskişehirspor' lularındır. Onu satamazsınız. Onu Eskişehirspor'a kalıcı gelir sağlamak amacıyla veriyorlar. Siz benzin istasyonunu satarak alacaklarınızı almayı hedefleyemezsiniz. Eskişehirspor acil hocasını belirlemeli ve gelecek sezon lig teki hedefine biran önce yönelmelidir."
Bu arada Eskişehir ETD 'de bir açıklama yaparak Hatipoğlu yönetiminin görevine devam etmesi gerektiğini vurgulandı ve " Yapılan tesisleşme ve kurumsallaşma çalışmaları sürdürülmelidir. Eskişehirspor üç yıl sonunda layık olduğu Süper lige en yakın zamanda taşımalıdır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.