Büyükşehir yıkım kararı aldı mahalleli isyan etti (Video haber)

Eskişehir'de Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde bulunan evlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırmak için yıkılacağını öğrenen vatandaşlar tepki gösterdi.

Eskişehir'i yüzbinlerce turistin ziyaret etmesinin temel taşlarından birisi olan Tarihi Odunpazarı Evleri'nin bir kısmı yıkım riskiyle karşı karşıya.

Restore edilen evlerin yakınında bulunan 130-140 yıllık binaları kamulaştırmak amacıyla girişimde bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bölge halkının büyük tepkisine neden oldu. Asırlık evlerin restorasyonu yerine yıkımı için mahalleliden mülklerini satmasını isteyen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bölge halkı tarafından tarihi dokunun kaybına neden olacağı için mahkemeye verildi. Her an yıkım riskiyle yaşayan bölge halkı ise içinde bulundukları duruma isyan etti.

İçinde bulundukları durumu diğer vatandaşlara duyurmak isteyen bölge halkı, yıkımı yapılmak istenen evlerin duvarlarına yazı astı.

Duvarlara asılan yazılarda "Ben 110 yaşındayım. Ben kültürel mirasım. Belediyenin beni yıkmasına izin vermeyin. Yıkılıp, "Ytong" ile kopyalanmama, yerime boş alan yapmalarına izin vermeyin. Ben restore edilebilirim. Beni yaşatın arkadaşım. Ben yüzyıllarca yaşayabilirim" ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.