Eskişehir'de Göz Gözü Görmeyecek: Sokağa Çıkacaklara Çok Önemli Uyarılar!
Eskişehir’de Yoğun Sis Etkisini Gösterecek
Eskişehir, önümüzdeki günlerde yoğun bir sis tabakasının etkisi altına girerek görüş mesafesini önemli ölçüde düşürecek. Meteoroloji uzmanları, sisin özellikle sabah ve akşam saatlerinde daha belirgin olacağını, bu durumun trafikte aksamalara yol açabileceğini belirtiyor. Sürücülerin dikkatli olması ve düşük görüş mesafesi nedeniyle hızlarını azaltarak güvenli bir sürüş sağlamaları tavsiye ediliyor. Şehir genelinde beş gün boyunca sürecek sisli hava, günlük yaşamı etkileyebilecek düzeyde olacak.
Sıcaklıklar Mevsim Normallerinde Seyredecek
Yoğun sisin etkili olduğu süreçte hava sıcaklıkları belirgin bir düşüş göstermeyecek. En düşük sıcaklık 1 derece olarak ölçülürken, gün içerisinde en yüksek sıcaklığın 12 derece civarında olacağı tahmin ediliyor. Gündüz saatlerinde sis kısmen dağılabilirken, gece ve sabah erken saatlerde etkisini artırması bekleniyor. Özellikle vadi bölgeleri ve su kenarlarında yoğunlaşması beklenen sis, kırsal alanlarda daha belirgin olacak.
Görüş Mesafesi Düşecek, Ulaşımda Aksamalar Yaşanabilir
Eskişehir’in alçak bölgelerinde ve açık arazilerde sisin daha yoğun hissedileceği tahmin ediliyor. Kent içinde toplu taşıma araçlarının seferlerinde gecikmeler yaşanabileceği, kara yolu ulaşımında ise düşük görüş mesafesi nedeniyle hız sınırlarına daha fazla dikkat edilmesi gerektiği ifade ediliyor. Sisli havanın aynı zamanda hava ulaşımını da etkileyebileceği belirtilirken, tren seferlerinde de ufak çaplı gecikmeler yaşanabileceği öngörülüyor.
Şehir sakinlerinin bu süreçte özellikle sabah saatlerinde araçlarını kullanırken farlarını açık tutmaları, ani frenlerden kaçınmaları ve yayaların da dikkatli olmaları önem taşıyor. Havanın sisli ve soğuk olduğu bu günlerde, dışarıda vakit geçireceklerin kendilerini sıcak tutacak kıyafetler tercih etmeleri öneriliyor. Önümüzdeki günlerde hava durumu güncellemeleri takip edilerek, sisin etkisinin ne zaman azalacağına dair gelişmeler izlenebilir. (Haber Merkezi)