Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Yenikent Mahallesi’ndeki rekreasyon alanında yapılacak çay bahçesi ve tesis için 10 yıllık kiralama ve sınırlı ayni hak tesisi oy çokluğu ile kabul edildi. Karar mecliste tartışmalara yol açtı.

“Hani karşıydınız?”

Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün, kararın yeterince açık olmadığını belirterek karşı görüşünü dile getirdi: “Burada çay bahçesi yapılacağı söylendi ancak nereye yapılacağı belli değil, nasıl yapılacağı belli değil. Bunlarla ilgili komisyona yeterli bilgi vermenizi istiyoruz, çok fazla bilgi de istediğimiz yok. Bundan dolayı ve yetersiz olduğunu düşündüğümüzden dolayı karşı çıkıyoruz. Hani siz yap-işlet-devrete en çok karşı olan partiydiniz? Yollara, hastanelere yap-işlet-devret yapılıyor diye kıyamet koparıyordunuz.” dedi ve net olmamakla suçladı: “Rica ediyorum, buraya geldiğiniz zaman ne yapmak istediğinizi, nasıl bir şey yapacağınızı açık ve beyan bir şekilde getirin. Biz de ona göre grup toplantımızda Eskişehirlilere karşı net olalım. Bakın, Eskişehirlilere karşı net değilsiniz.”

Haydar Çorum’dan Ahmet Ataç’a: DSP’den başkan olduğunu unuttu herhalde
Haydar Çorum’dan Ahmet Ataç’a: DSP’den başkan olduğunu unuttu herhalde
İçeriği Görüntüle

CHP Meclis Üyesi Vural Yörük, projenin bölge halkının talebi üzerine hazırlandığını vurguladı: “Yenikent sakinlerinden ve kooperatiften gelen bir taleptir. Yap-işlet modeli ile vatandaşın talebi karşılanacak ve ihale şeffaf şekilde yapılacak.”

Başkan Ayşe Ünlüce, halk taleplerine dikkat çekerek, yapılacak tesisin küçük bir çay bahçesi ve kafeterya şeklinde olacağını söyledi: “Bölge halkından uzun zamandır gelen bir talep var. Biz de buna ilişkin bir proje hazırlamıştık. Projeyi arkadaşlarımız muhtemelen komisyon sırasında göstermişlerdir. Zaten biliyorsunuz bu tip parkların, rekreasyon alanlarının içinde öyle çok büyük binalar yapamıyorsunuz. Belli kısıtlar var, sadece o metrekareye uygun küçük binalar yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla tam da bu günlerde tasarruf tedbirleri çıkınca bunun için ayrı bir izin süreci Bakanlık'tan gerek yok diye düşündük. Orası büyük, hani yap-işlet-devrete verecek öyle devasa bir şey değil dediğiniz gibi. Orada küçük bir çay bahçesi şeklinde olacak, onu da kirayı alan kişi yapar ve süreci yürütür ” dedi.

Kaynak: Şüheda Buse Çimen