"ÇEDES uygulaması kabul edilemez"

"ÇEDES uygulaması kabul edilemez"
EĞİT-DER Eskişehir Şube Sekreteri Bekir Konuk, Eğitimciler Derneği, Eğitim Sen, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği adına laik, bilimsel ve çağdaş eğitimin önemine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Emekli öğretmenler derneği üyeleri, Eğitimciler derneği üyeleri, Eğitim Sen Yöneticileri 18 Mart öğretmen okullarının kuruluş yıl dönümü etkinliği kapsamında kapsamındaki bir araya geldiler. EĞİT-DER Eskişehir Şube Sekreteri Bekir Konuk; Eğitimciler Derneği (EĞİT-DER), Eğitim Sen, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği (TEO-DER) adına laik, bilimsel ve çağdaş eğitimin önemine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Günümüzde laik, çağdaş ve bilimsel eğitimden söz edilemez duruma gelinmiştir” ifadesiyle konuşmasına başlayan Konuk, “Dünyanın hiçbir yerinde okul binaları ne kadar donanımlı olursa olsun bunların nitelikli öğretmen yerine geçmesi mümkün değildir. Öğretmenleri başöğretmen, uzman öğretmen, kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen ve ücretli öğretmen gruplamaları ile özgür çağdaş soran sorgulayan bireyler yetiştiremeyiz. Eğitimde her başarı öğretmenle gerçekleşir” diye belirtti.

Konuk, “Türkiye'de bir an önce kapsamlı, bilimsel, Türkiye koşullarına uygun bir eğitim reformu yapılması zorunludur ve acildir. Böyle bir reformun geciktirilmesi ulusumuz için büyük kayıplara yol açacaktır. Bu nedenle laik, çağdaş ve bilimsel eğitime dönülmelidir. Çünkü bunları göz ardı eden bağnaz düşünceli bireyler yetiştirmek için yol almaya çalışan ortamlarla karşı karşıya kalıyoruz” sözleriyle devam etti.

“BU MÜCADELEDE GÜÇ BİRLİĞİNE İHTİYAÇ VARDIR”

ÇEDES uygulamasının kabul edilemez olduğunu ve bu uygulamanın kalkması için güç birliğine ihtiyaç olduğunu söyleyen Konuk, “ÇEDES uygulaması ile okullarımıza imamların gönderilme uygulaması kabul edilemez. Soyut Kavramları algılama yaşında olmayan çocuklarımızın kafalarını karıştırmaya, onların beyinlerini yıkamaya çalışan ve pedagojik formasyonu olmayan bireylerin sınıflarımızda işi olmamalıdır. Bunun mücadelesini toplum olarak beraber vermeliyiz. Bu anlamda EĞİT-DER olarak bu uygulamanın kalkması için açılan davaya taraf olduk. Bu mücadelede güç birliğine ihtiyaç vardır. Tüm STK'larla beraber bunun mücadelesine güç vermeliyiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.