“Okulda şiddet bir meslektaşımızı daha aramızdan aldı”

“Okulda şiddet bir meslektaşımızı daha aramızdan aldı”
Eskişehir’deki eğitim sendikaları eğitim çalışanlarının karşılaştıkları, ölüme varan şiddet olaylarının önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Eskişehir’deki eğitim sendikalarından; Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Hürriyetçi Eğitim Sendikaları, Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Eğitimin Gücü Sen Hamamyolu Yediler Park’ta bir araya gelerek eğitimde yaşanan şiddet olaylarına ‘dur’ denilmesi gerektiğini söyledi. Eğitimciler Cuma günü ‘eğitimde şiddete dur’ demek için iş bırakma eylemi yaparak saat 11.00’da Ulus Anıtı’nda buluşacaklar.

“ÖNLEM ALINMADIĞI İÇİN ÖLÜYORUZ”

Eğitimciler adına basın açıklamasını gerçekleştiren Eğitim Sen Şube Başkanı Sertaç Durdu, “Son günlerde öğretmen ve idarecilere karşı ülkenin birçok yerinde uygulanan şiddet haberleri eğitim camiasını sarsmaktadır. En son İstanbul'un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda müdür olarak görev yapan emekli öğretmen İbrahim Oktugan bir öğrencisi tarafından öldürüldü. Cuma günü Eskişehir başta olmak üzere tüm Türkiye’de, eğitimde yaşadığımız şiddete dur demek için iş bırakıyoruz. Bu sorun sadece bizim sorunumuz değildir. Eğitim sendikaları bir arada tek yumruk olmuş durumdayız. Artık yeter, Bakanlık bizleri hedef göstermek dışında ne yapıyor?” diye konuştu.

“BU DURUMUN TEMEL NEDENİ MEB’İN UYGULADIĞI POLİTİKALARDIR”

Eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanması gerektiğinin vurgusunu yapan Durdu, “Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusu, okullarımızı da sarmalamış, eğitim emekçilerini de şiddetin hedefi haline getirmiştir. Son olarak İstanbul'da yaşandığı gibi ölümle sonuçlanan ağır sonuçların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Türkiye’nin her yerinde eğitim kurumlarında birbirine benzer şekillerde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olaylarının yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir” ifadelerini kullandı.

Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunan eğitimciler, “Okullarda yaşanan şiddetin ve öğretmenlere yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta öğretmenleri, eğitim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir. Gün birlik olma günüdür. Eğitim sen, Eğitim İş, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası olarak okulda şiddet olaylarının durması için Milli Eğitim Bakanlığını acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.