Eğitim Sen’den Milli Eğitim Bakanı’na “başarısız” karne

Eğitim Sen’den Milli Eğitim Bakanı’na “başarısız” karne
Eğitim Sendikalarından; Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim Sen Eskişehir Şubeleri 2023-24 yılı eğitim-öğretim yılının ilk dönemini değerlendirdi.

Eğitim Sendikalarından; Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim Sen Eskişehir Şubeleri 2023-2024 yılı eğitim öğretim yılının birinci yarıyılının son gününde dönemi değerlendirerek Milli Eğitim Bakanlığı’na eleştiri getirdi.

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu, Milli Eğitim Bakanı’na ’başarısız’ karne vererek yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu:

“Karnemiz ve yaşadığımız sorunlar hem Eskişehir’de hem de ülkemizde eğitimin artık bir hak olmaktan çıktığını göstermektedir. Paran kadar eğitim, cemaatin kadar söz hakkı ve kadro uygulaması geçer kural haline gelmiştir. Ortada sorun çözecek bir bakanlık yoktur. Öğrenciler veliler ve eğitim emekçileri mutsuz ve umutsuzdur. Son 20 yılın hikâyesi budur. Sürekli değişen bakanlar ve uygulamalar eğitim gibi uzun ve planlı olması gereken sürecin bilimsel yönetilemediğini ortaya koymuştur.”

“EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ CAN ÇEKİŞTİ”

2023-2024 Eğitim öğretim yılının ilk döneminde yaşanan sorunları ve yapılması gerekenleri anlatan Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman ise, “2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde eğitim, AKP iktidarının gericileştirme ve piyasacı politikalarına hız vermesi ve yaşanan ekonomik krizle birlikte tam anlamıyla can çekişmiştir. Eğitimde AKP iktidarının yarattığı ve yıllardır çözüm iradesi gösterilmediği için kronikleşen sorunlar büyümüş ve bu sorunlara yenileri eklenmiştir” diye konuştu.

“BEN YAPTIM OLDU ANLAYIŞI HAKİM BİR YARIYILDI”

Türk Eğitim Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Kamuran Arıkan, “Eğitim çalışanları açısından çok olumlu bir yarıyıl olmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığının sene başından itibaren ben yaptım, oldu! Anlayışı ile aldığı kararlar; takip edilen bir yıllık çalışma programının olmadığı anlamına gelmektedir” diyerek Eskişehir özelinde yaşanan sorunları aktardı.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ÇAĞDI

Arıkan, en büyük problemin taşra ilçelerde olduğunu, eğitim çalışanlarının servis problemlerini anlatarak Eskişehir’de il milli eğitim müdürünün sıklıkla değişmesinin de bir handikapa dönüştüğünü vurguladı. Arıkan, şunları söyledi:

“İl milli eğitim müdürümüz sene başında göreve başladı. Türk eğitim sen olarak il müdürümüze belirli aralıklarla sendikaları çağırıp bir fikir alış verişi yapılmasının önemli olduğunu belirtmiştik. İl müdürümüzden bu davranışı göremedik. Şunu belirtmek isteriz ki sahada gezen bizleriz dolaysıyla sorunları da en iyi bilen bizleriz. Müdürümüze tekrar belirtmek isterim ki bizler sizin rakibi değiliz. Bizler sizlerin çözüm ortağınız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum