“Eskişehir eğitimde skandalların adresi haline geldi”

“Eskişehir eğitimde skandalların adresi haline geldi”
Türk Eğitim Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Kamuran Arıkan, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün izlediği yola tepki gösterdi.

Türk Eğitim Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Kamuran Arıkan, Eskişehir’de proje okullarında görev süresi dolan okul müdürü ve müdür yardımcısı kadrolarına atanacak isimlerde Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün atama yapılacak isimler ile ilgili bakanlık kararından önce müdür ve müdür yardımcısı görevlendirmelerini yaptığını iddia ederek söz konusu duruma tepki gösterdi.

Arıkan, “Tüm Türkiye de olduğu gibi Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de ilimizde görev süresi dolan Proje okullarında görevli okul müdürü ve müdür yardımcısı kadrolarını ilan etmiştir. Bakanlık sistemi üzerinden de başvurular alınmıştır. Bakanlığın açıklamasına göre bu başvuruların puanlama yapılarak bakanlığa gönderileceği ve atamanın da bakanlıkça yapılacağı ifade edilmektedir fakat Eskişehir’de örneğin bir okula beş kişi atanacak beş kişinin ismini Milli Eğitimdeki komisyon belirliyor, birisine diyor ki sen bu okulun müdürüsün, müdür yardımcını seç. Daha bakanlık kararını açıklamadan, atama yapılmadan böyle bir durum yaşanıyor. Bir yandan da bu okulların birinde görevi devam eden, bakanlığın atadığı bir müdür var ama ona sorulmuyor ‘kimi müdür yardımcısı istiyorsun’ diye ama daha bakanlığın atamadığı kişiye soruluyor” diyerek konuyu özetledi.

“BÜTÜN ATAMALARI BU KOMİSYON YAPACAK İSE NİYE BAŞVURULAR ALINDI?”

Arıkan, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ise şu soruları yöneltti:

“İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde başvuru yapanları seçmek için bir komisyon oluşturdunuz mu? Bu komisyon hangi kriterler ile bu müdür arkadaşları seçmektedir? Bu komisyon müdür olarak seçtiği kişileri il milli eğitim müdürlüğüne çağırıp ‘seni müdür olarak atayacağız’ demiş midir? Hatta seçtikleri müdürlere ‘hangi müdür yardımcısı ile çalışmak istiyorsan ismini söyle’ demişler midir? Müdür açığı olmayıp müdür yardımcısı açığı olan proje okullarının da müdürlerine ‘sen hangi müdür yardımcısı ile çalışmak istiyorsun’ diye soruldu mu? Yoksa sorulmadan bu komisyonun belirlediği kişiler mi görevlendirilmek istenmektedir. Bütün atamaları bu komisyon yapacak ise niye başvurular alındı? Bu komisyon bakanlığın üzerinde bir yapı mıdır ki ‘seni müdür atadık git müdür yardımcını seç’ denmektedir?”

“İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BU UYGULAMA İLE KİME VE NEYE HİZMET ETMEKTEDİR?”

“Bu uygulamalar bize hiçte yabancı değildir. Eskişehir ilimiz milli eğitimde her dönem yapılan yanlışlıklar, skandallar dolaysıyla Türkiye gündemine gelmektedir. İlimiz adeta eğitimde yanlışlıkların ve skandalların adresi haline gelmiştir” diyen Arıkan, şöyle devam etti:

“İl milli eğitim müdürü bu uygulama ile kime ve neye hizmet etmektedir? Okuldaki bir sorunu iletmek isteyen okul müdürlerine, emrindeki şube müdürlerine dahi randevu verip görüşmeyen sayın müdür bey Eskişehir il milli eğitimi ile ilgili bilgiyi Üsküdar’daki arkadaşlarından mı almaktadır? Veya senelerdir ilimizde görev yapıp sadece odalarında oturup, görevi süresince hiçbir okula gitmeyen çoğu il milli eğitim müdür yardımcıları veya şube müdürlerinden mi bilgi almaktadır? Ya da öncelikli görevi okul yöneticiliği olan ama okul dışında her yerde olan kendince bazı STK yöneticilerinden mi bilgi almaktadır?”

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısına yönelik eleştirilerde de bulunan Arıkan, “İlimizde görev yapan il milli eğitim müdüründen beklentimizi ifade ederken ilimizde görev yapan 12 bin 474 öğretmenin ve 2 bine yakın çalışanın müdürü olmasını istedik, il milli eğitim müdürlüğünü devletimiz adına kendisinin yönetmesinin her zaman doğruluğunu ifade ettik. Ama geçmiş dönemde bir sendikanın yöneticisi iken şimdi il milli eğitim müdür yardımcısı olan kişi bu atamalara karar verip, atadığı kişilerle kendisi görüşüyor ise, bizce bu kişinin il milli eğitim müdürü olması daha doğru olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum