“Tazelenme Üniversitesi ilk mezunlarını verecek”

“Tazelenme Üniversitesi ilk mezunlarını verecek”
Anadolu Üniversitesi 60+Tazelenme Üniversitesi öğrencileri II. Tazelenme Şöleni ile sahne aldı.

Anadolu Üniversitesinin Çocuk Üniversitesi, Devlet Konservatuarı Ortaokulu, Lisesi, Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora programları ve Tazelenme Üniversitesi ile yediden yetmişe yaşam boyu eğitimi felsefe edindiğinin altını çizen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal şölendeki konuşmasında şunları söyledi:

“Geniş bir yelpazede, kültürel yapıda, geniş aralıklı yaş organizasyonunda olan bir Üniversite olarak Tazelenme Üniversitesi ve çalışmalarına ev sahipliği yapıyoruz. Farklı çeşitlilikteki öğrencilere eğitim vermek bizim için ayrıca gurur verici. Anadolu Üniversitesi, dünyanın en büyük üniversitelerinden bir tanesi. Tazelenme Üniversitemiz de bu yıl ilk mezunlarını veriyor olacak.

2019 yılında başlayan bu süreçle birlikte yaş alan ama hiç yaşlanmayan öğrencilerimiz birazdan karşınızda olacaklar. Biz her zaman onlarla gurur duyduk, onların her zaman yanlarında olduk. Onları da Anadolu ailesinin çok önemli, çok onursal parçaları olarak görüyoruz. Bu nedenle Tazelenme Üniversitesinin kuruluşundan bugüne emek veren sevgili Emre hocama, gönüllü olarak bu dersleri yürüten hocalarımıza ve tabii ki çok sevgili öğrencilerine çok teşekkür ediyorum.”

Doç. Dr. Emre Birinci: “Beş yıl önce Tazelenme serüveni başladı”

Tazelenme Şölenin ilkinin geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirildiğini belirten Anadolu Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Emre Birinci konuşmasında şunları aktardı: “Tazelenme Üniversitesinin ne olduğunu önce Eskişehir halkına anlattık ve daha sonraki süreçte ders programlarımızı oluşturarak gönüllü hocalarımızla görüşmeler yaptık. Geldiğimiz noktada kayıt için sabah dörtte sıra olan, 50 kişilik kontenjanlı online kayıtları 7 dakika içinde dolan bir üniversiteye dönüştük. Bu gurur, bu projede yer alan, gönüllü olan, çalışan hocalarımız ve çalışan arkadaşlarımızındır. Öğrencilerimiz hocalarımız sayesinde haftada beş gün çalıştılar.”

Öğrenerek yaşlanmayı hedefledik ve uyguladık

Tazelenme Üniversitesini bir sosyal sorumluluk projesi ve yaşlanmayan gönüllerin okulu olduğuna dikkat çeken Tazelenme Üniversitesi öğrencisi Sultan Kardaş konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bu sosyal proje sayesinde, hayatımızın en güzel yıllarını yaşadık. Sosyalleştik, yeni arkadaşlar edindik, çok güzel anılar biriktirdik. Gizli kalmış yeteneklerimizin farkına vardık, bilgilerimize yeni bilgiler ekledik, sağlıklı ve aktif yaş almayı öğrendik. Yaşam kalitemiz arttı, yaşlanarak öğrenmeyi değil, öğrenerek yaşlanmayı hedefledik ve uyguladık. Anadolu Üniversitesinde bu sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Doç. Dr. Emre Birinci hocamıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Ayrıca, kıymetli vakitlerini ayırarak büyük bir özveriyle gönüllü olarak derslerimize giren ve bilgi dağarcığımıza yeni bilgiler ekleyen hocalarımızın emeklerine, yüreklerine sağlık. İyi ki varsınız, iyi ki yollarımız sizinle kesişmiş.”

Zeybek ve Sirtaki gösterisi keyifli dakikalar yaşattı

II. Tazelenme Şöleni programı öncesinde 14-16 Haziran 2023 tarihlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen III. Tazelenme Olimpiyatlarında 17 madalya kazanarak Üniversiteler arasında birinci olan Tazelenme Üniversitesi’nin öğrencilerine Rektör Erdal teşekkür belgelerini takdim etti. Tazelenme Üniversitesinde gönüllü olarak eğitim veren eğitmenler ise Anadolu Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Emre Birinci’den teşekkür belgelerini aldı. Sertifika takdiminden sonra II. Tazelenme Şöleni; Öğr. Gör. Ahmet Şamil Koçak, Öğr. Gör. Alemdar Sungar ve Melek Erol tarafından hazırlanan Zeybek, Halay, Tango, Line ve Sirtaki gösterisi ile devam etti. II. Tazelenme Şöleni fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.