Alınan o karar Eskişehir esnafını zora sokacak

Alınan o karar Eskişehir esnafını zora sokacak
 Muhabir
Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Ekrem Birsen, uzun tatillerin Eskişehir esnaf ve sanatkarına hiçbir zaman fayda sağlamadığını söyledi.

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından Eskişehir esnafı karalar bağlamaya başladı. Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Ekrem Birsen, turizmi canlandırmak için yapılan bu hamlenin esnaf ve sanatkarı zora soktuğunu ve tatillerin uzatılmasına karşı olduklarını ifade etti.

“UZUN BAYRAM ESNAFIMIZA YARAMAYACAK”

Tatillerin idari izinler kullandırılarak uzatılmasının esnaf için büyük bir kayıp olduğunun altını çizen Birsen, “Uzun tatilin esnaf ve sanatkarımıza faydalı olamadığını ve tatil süresinin uzatılması haberinin erken açıklanması ticari faaliyetin önünün kesildiğini açıkça söyleyebiliriz. Esnafımız uzun tatilleri hiçbir zaman sevmedi. Çünkü ekonomik olarak çok büyük yük getiriyor. Hem bayram öncesi alışverişin hem de bayram süresince işletmelerimizin müşteri eksikliğinden kaynaklanan ekonomik durum esnaf ve sanatkarımızı sarsmaktadır. Türkiye’de idari izinler kullandırılarak tatillerin uzatılması şu anda esnaf ve sanatkarımız için büyük bir kayıp. Bu bir gelenek haline getirildi. Bu durum da esnafımıza zarar veriyor. Bu karar esnaf, sanatkar ve diğer kesimleri düşünülerek alınmış bir karar değil. Esnafımızın uzun tatilden ekonomik olarak kötü etkileneceğini düşünüyorum. Uzun tatil hiçbir zaman esnafımıza yaramadı bu bayram da yaramayacağını ön görüyorum” diye konuştu.

esnaflar.jpg

“9 GÜNLÜK TATİLE KARŞIYIM”

9 günlük tatilin esnafı mağdur ettiğini belirten Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban da, “Şehirlerarası yolculuklar başlar bizim kahveci esnafımız yine mağdur olur. Bayramda açık kalsak da 9 gün izin var. Ekonomisi düzgün ülkelerin bile 9 gün tatil olduğuna şahit olmadım ben 9 günlük tatile karşıyım. Turizmi canlandıracağız diye küçük esnafın kirası, çeki senedi, Bağkur’u var. Bunlar hep işliyor. 9 gün tatilde sen sigorta Bağkur’umuzu alma madem. Onun için uzun tatiller bizim gibi küçük esnafa her zaman zarar veriyor. Az da olsa damlıyor hiç olmasa ödeyeceğimiz şeyleri çıkarıyor. 9 günlük tatilde de kahveci esnafımız yatacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“GEÇTİĞİMİZ 9 GÜNLÜK BAYRAMDA DA DARBE YEDİK”

Ayakkabı ve Çantacılar Odası Başkanı ve aynı zamanda Çarşı bölgesinde esnaflık yapan Akın Yüksel ise, “Bayramda iş yapabileceğimizi düşünmüyorum. 9 günlük tatil bizim çarşı esnafımıza her zaman ters tepiyor, iş yapamıyoruz. Çünkü insanlar şehir dışlarına gidiyor. Eskişehir öğrenci kenti, öğrenciler direkt memleketlerine gidiyor. Biz geçtiğimiz 9 günlük bayramda da darbe yedik, sıkıntı yaşadık. Tatillerin uzatılmasını doğru bulmuyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum