Eskişehir'in lezzeti bu bayramda katladı

Eskişehir'in lezzeti bu bayramda katladı
 Muhabir
Eskişehir’in yerel lezzetlerinden çi börek Ramazan Bayramı’nda şehre gelen turistlerin gözdesi oldu.

Ramazan Bayramı’nda tatil süresinin 9 güne çıkması ve havaların güneşli seyretmesiyle birlikte Eskişehir’de ciddi turist akınına uğradı. Şehre gelen misafirler Eskişehir’in lezzetlerinden olan çi böreğe de yoğun bir ilgi gösterdi.

Geçmiş bayramlara nazaran bu bayram Eskişehir’de ciddi bir yoğunluk oluştuğunu belirten Ulupınar, işlerinin de bu oranda katlandığını söyleyerek, “Eskişehir’de bu bayram ekstra bir yoğunluk oldu. Ramazan Bayramı’nda ikinci günden itibaren açıktık. Normal işimizin bir 10 katını yaptık ve özellikle çi börekçilerde çok yoğun bir iş oldu. Bu bayram şehrimiz ciddi anlamda turist aldı. Yani 9 günlük tatil şehir esnafımıza yaradı. Şehre gelince de akla ilk gelen lületaşı, met helvası ve çi börek” dedi.

“Çİ BÖREK TURİSTLERE UCUZ GELİYOR”

Özellikle büyükşehirlerden gelen misafirlere çi börek fiyatının çok uygun geldiğini ifade eden Ulupınar, “Şu an piyasada içinde et olan yemekler arasında çi börek doyurucu bir porsiyon. Çi böreğin bir porsiyonu 135 TL. Bayramın üçüncü günü 10 kişilik bir grup bin 600 lira hesap ödedi ve dedi ki ‘yanlış hesaplamış olmayasınız, fiyat çok düşük.’ Bir yanlışlık olmadığını söylediğimizde şunu söyledi; ‘biz İstanbul’da sadece ekmek arası yesek en az 2 bin 500 TL hesap ödüyoruz.’ Özellikle büyükşehirlerden gelen misafirler için de bu fiyat çok uygun kalıyor. Gelen zamlara bakarak aslında çi böreğin porsiyonun da 200 TL civarında olması lazım fakat sirkülasyonu sağlamak için fiyatı olabilecek en az fiyatta tutuyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.