Eskişehir'de berbere gidecekler dikkat: O işletmelerden uzak durun!

Eskişehir'de berbere gidecekler dikkat: O işletmelerden uzak durun!
Nisan ayında yükselen hava sıcaklıkları ile birlikte Eskişehir’de düğün sezonu başlarken kuaför ve berberler de düğün sezonunu açtı.

Eskişehir’de Nisan ayının başlangıcı ile birlikte berber ve kuaförlerde düğün mesaisi başladı. Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya, damat tıraşı, gelin saç ve makyajı fiyatı konusunda bilgi verirken vatandaşları bu özel günlerinde mağdur olmamaları adına da uyardı.

DAMAT TIRAŞI BİN, GELİN SAÇ-MAKYAJI 2 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Fiyat bilgisini paylaşan Sarıkaya, “Nisan ayı ile birlikte düğün sezonumuz açıldı. Asıl yoğunluğumuz, okulların kapanmasıyla birlikte başlıyor. Damat tıraşımızın belirli bir fiyatı yok. Damat tıraşı normal tıraşa göre daha itinalı yapılır ve damat gönlünden geçeni verir. Şu anki zamanda tıraş 200-300 TL ise damatlarımız genellikle bin- bin 500 TL arasında ödeme yapıyor. Gelinlerde ise makyaj belirleyici oluyor. Eğer normal bir makyaj ve saç yaptırıyorsa 2 bin TL’den başlıyor. Eğer makyaj porselen makyaj olursa fiyat artıyor” ifadelerini kullandı.

Düğün için gelen müşterilerine kuaför ve berber adetlerini sürdürdüklerini de söyleyen Sarıkaya, “Gelenekle devam eden bir tıraş hizmetimiz var. Geçmişten gelen şakalarla damat tıraşını yapıyoruz, bunu ciddiye almadan anlayışla karşılarlarsa seviniriz. Bayan kuaförlerinden ise gelin alınırken kapı kapanır damatlarımızın çıraklarımıza verdiği bahşiş ile kapı açılı ve gelin dışarıya çıkar. Bu şekilde adetlerimizi müşterilerimizin hoşgörüsüne bırakıyoruz” dedi.

“MUTLULUKLARI MUTSUZLUĞA DÖNÜŞMESİN”

Son olarak vatandaşları ‘merdiven altı işletmeler’ konusunda uyaran Sarıkaya, “Vatandaşlar işlerini şansa bırakmamak için randevularını mutlaka erkenden almalılar. Eskişehirli vatandaşlarımız özellikle böyle özel bir günde merdiven altı, kaçak işletmelerden kaçınmalı, hizmet almamalı. Buradan alınan hizmetlerde bir sıkıntı yaşarlarsa haklarını arayamazlar ama odamıza kayıtlı yerlerden hizmet aldıklarında ve bir sıkıntı yaşadıklarında bize şikayetle geldiklerinde yardımcı oluyoruz. En mutlu günleri mutsuzluğa dönüşmemesi adına bu konuya çok dikkat etmeliler” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum