"Toplumu ayrıştırmanın peşindeler!"

“Toplumu ayrıştırmanın peşindeler!”
Yeni anayasa paketinin içeriğini katılımcılara Eskişehir’de aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Evet demek için hiçbir sebep olmadığından, anlatamadıklarından dolayı toplumu ayrıştırmanın peşindeler....


Yeni anayasa paketinin içeriğini katılımcılara Eskişehir’de aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Evet demek için hiçbir sebep olmadığından, anlatamadıklarından dolayı toplumu ayrıştırmanın peşindeler. Ayrıştırarak, kutuplaştırarak kampanya yürütmeye çalışıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hayır çadırına gerçekleştirdiği ziyaretini de eleştiren CHP’li Tezcan, “Şimdi ben sayın cumhurbaşkanına soruyorum; iki gün önce Sarıyer’de ‘Hayır çadırı’na girdi. Hayır diyenlerin çadırını ziyaret etti. Sayın cumhurbaşkanı, Sarıyer’de terörist çadırına mı girdi? Madem hayır diyenler terörist girdi, ziyaret etti” dedi.

Tepebaşı Belediyesi tarafından, “ Neden Hayır” isimli konferans düzenlendi.
Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan katıldı.
Yeni anayasa paketinin içeriğini katılımcılara aktaran Tezcan, “Evet demek için hiçbir sebep olmadığından, anlatamadıklarından dolayı toplumu ayrıştırmanın peşindeler. Ayrıştırarak, kutuplaştırarak kampanya yürütmeye çalışıyorlar. Diyorlar ki; ‘Hayır’ diyenler teröristtir. PKK ‘Hayır’ diyor siz de hayır diyorsunuz, FETö Hayır diyor siz de hayır diyorsunuz. Ya insaf!” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hayır çadırına gerçekleştirdiği ziyareti de eleştiren Tezcan, “Şimdi ben sayın cumhurbaşkanına soruyorum; iki gün önce Sarıyer’de ‘Hayır çadırı’na girdi. Hayır diyenlerin çadırını ziyaret etti. Sayın cumhurbaşkanı, Sarıyer’de terörist çadırına mı girdi? Madem hayır diyenler terörist girdi, ziyaret etti. Orada dikkat ederseniz kucaklayıcı bir dil yok. Kavga edip, çıktı. Allah için girdin, oranın huzurunu bozdu, kavga edip çıktı çadırın içinden. Ne lüzum vardı? Biz de sevindik ki; çatışma ortamı ortadan kalkacak, kavga gürültü olmayacak. Ama biz bu dile girmeyeceğiz. Bizim anlatacaklarımız var. Biz bu işi bir siyasi polemik meselesi olarak görmüyoruz. Biz bu meseleyi bir parti meselesi olarak görmüyoruz. Biz biliyoruz ki partiler gelir, geçer ama bu sistemi koyduğun zaman bu sistemi bugün bir parti kullanır, yarın bir başka parti. Ama hiç kimseye hayrı olmaz bu sistemin, hiçbir partiye bu sistemin hayrı olmaz. Diktatör yaratırız. İtiraz ettiğimiz şey bu” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.