PARA HAVA...

 


Acısıyla tatlısıyla bir sezon daha geride kaldı.


Ne kadar acıdır ki TFF 1.ligde kaldığımıza  sevinir olduk.


Aslında ağlanacak halimize seviniyoruz ama kimse farkında bile değil.


Gerçekten de 34 haftaya şöyle geri dönüp bir baktığımızda her maç ayrı bir sıkıntı, her hafta ayrı bir koas yaşadı Eskişehirspor.


Sırf zarar görmesin diye sustuk, kalemlerimiz Eskişehirspor için bazı gerçekleri yazamaz oldu.


Bizde bilirdik takım arkadaşlarını ayartan oyuncuları yazmayı. “Bu futbolcu varsa ben yokum’ diyen teknik direktörü. Prim az diye “Ben giderim” diye tehdit de bulunan hocayı. Krizleri, boykotları, tartışmaları…


Ama Eskişehirsporluluğumuz işimizin bazen önüne geçti.


Kol kırıldı yen içinde kaldı.


Sonuçta ligde kaldık.


Şimdi hesaplaşma zamanı…


**


Lig bitimi ile taraftar temsilcileri kendi arasında ‘Gelecek’ ile ilgili toplantı yaparak yönetimden hesap sorma kararı aldı. Ama daha sormaya kalmadan sosyal medyadaki yazılar yönetimi rahatsız etmiş.  Bunun üzerine olağanüstü genel kurul kararı alındı.  Halil ünal tecrübeli bir başkandır. Bu tür söylentiler üzerine çok sevdiği Eskişehirspor’u bırakmaz. Ancak kendisini birilerinin gazladığını sezinliyorum.  Zaten Eskişehirspor’da başkanlık koltuğuna oturanlar neden kendi fikirleri yerine birilerini dinler anlamak zor.


Mesut Hoşcan’da Sinan özeçoğlu’da aynı hataları çekti. Şimdi de Halil ünal yandaşlarının hatası ile karar aldı.


**


Başkan ünal çıkıp, ‘Bu kadar borç var, bunların acil ödemesi ise şu zamanda.  Ama ben yönetim olarak  bu kadarını  buluyorum. Şehirden destek yok. Bizi sadece destekleyen taraftar var. Ama onların da desteği bir yere kadar’ deseydi daha gerçekçi olurdu. Ama birkaç kişinin gazı ile bırakma faturasını direk taraftara kesmesi hem iyi olmadı, hem de kimseyi inandırmadı.  


Sonuçta maddi olarak sıkıntıda olan Eskişehirspor yönetiminden hepimiz genel kurul kararı bekliyorduk. Ama böyle birilerinin yüzünden alınmış karar havası olmadı.


**


Evet..


Eskişehirspor’u bundan sonra daha sıkıntılı günler bekliyor.


35 milyon bulunacak, borçlar ödenecek, transfer açılacak, takımdaki oyuncular tutulacak yepyeni bir kadro oluşturulacak.


Kongre Haziran’da yapılacak ve bu işlerin hepsi de en az 15 Haziran’dan sonra başlayacak.


Yani geçtiğimiz sezonun başına yine deneceğiz gibi.


Ama o zaman transfer yasağına rağmen kadrodaki oyuncular tutulmuştu, şimdi ise öyle para verecek bir yönetim gelecek mi?...


**


Son olarak geçtiğimiz sezonun son döneminde Mustafa Denizli, bu sezonun son haftalarında ise Yılmaz Vural gibi iki deneyimli teknik adam Eskişehirspor’da görev yaptı.


Ama şehirde bazıları var ki Eskişehirspor’u bırakmış iki hoca ile bir araya geleyim, hatta yemek yiyelim derdine düştü. Her iki teknik adamda Eskişehirspor’da paranın derdine düşerken, sizler ise yaptığınız hava ile kaldınız…


 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi