Büyükşehir Meclisinde Gündoğdu atışması

Büyükşehir Meclisinde Gündoğdu atışması
Dün akşam yapılan Büyükşehir Meclisinde, Gündoğdu Dönüşümü konuşuldu. Komisyonda uzunca süreden bu yana bekleyen konuyu hatırlatan Başkan Büyükerşen, Ak Partili meclis üyelerine seslenerek, “Neden hala bekletiyorsunuz?”...

Dün akşam yapılan Büyükşehir Meclisinde, Gündoğdu Dönüşümü konuşuldu. Komisyonda uzunca süreden bu yana bekleyen konuyu hatırlatan Başkan Büyükerşen, Ak Partili meclis üyelerine seslenerek, “Neden hala bekletiyorsunuz?” diye sordu.


Büyükerşen’in çıkışına yanıt veren Ak Partililer ise, yetkinin belediyede olduğunu belirterek, yaklaşan seçimler öncesinde bu konunun gündeme getirtilmesinin siyasi olduğunu savundular.


Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ikinci oturumu Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı.


Yaklaşık 15 dakika süren oturumda sesler yükselirken, komisyonda bir yıldır bekleyen Gündoğdu Dönüşüm Projesi de gündeme geldi.


Meclis oturumu başlamadan önce söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Gündoğdu Dönüşüm Projesi’nin bir yılını doldurduğunu hatırlattı.


“SİZE OY VEREN VATANDAŞA İHANET!”


Vatandaşın proje beklediğini söyleyen Başkan Büyükerşen, AK Partili komisyon üyelerine sert çıktı.


Neden bir yıldır beklenildiğini soran Büyükerşen, “Bu yaptığınız vicdana aykırıdır. Size oy veren vatandaşa ihanettir” ifadelerini kullandı.


“İKİNCİ BöLGENİN GELMESİNİ BEKLİYORUZ”


AK Partili Meclis üyesi Tuncer Köküer ise Büyükerşen’e şu yanıtı verdi: “Gündoğdu’da ikinci bölgenin gelmesini bekliyoruz. İncelemeleri yaptık. Yoğunluk artışı var. Gündoğdu’nun ikinci bölge ile değerlendirilmesi gerek. 2. Bölgelerde özellikle Porsuk kenarlarında çok fazla yoğunluk var” dedi.


“8 YILDIR NEREDEYDİNİZ?”


Seslerin epey yükseldiği toplantıda AK Partili Meclis üyesi Mustafa Birsen’de söz aldı.


Büyükşehir’in Gündoğdu Dönüşüm Projesi’nde yetkiyi alalı 8 yıl olduğunu ifade ederek, “8 yıldır görevinizi yapmıyorsunuz? Yaklaşan seçimlerde şov yapıyorsunuz. Eskişehir’in buna karnı tok” şeklinde konuştu.


Uzun tartışmaların ardından Başkan Büyükerşen maddelerin görüşülmesine geçti.


12 gündem maddesinin geldiği toplantıda, bütün konular oy birliğiyle kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.