"Türkiye'nin en ucuz suyu Eskişehir'de"

“Türkiye’nin en ucuz suyu Eskişehir’de”
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık sayı ilk meclis toplantısı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı. Meclis oturumunda geçtiğimiz günlerde ESKİ Genel kurulundan geçen yüzde 60’lık zam CHP ve Ak...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık sayı ilk meclis toplantısı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı. Meclis oturumunda geçtiğimiz günlerde ESKİ Genel kurulundan geçen yüzde 60’lık zam CHP ve Ak Partili Meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu.
AK Partili Meclis üyesi Mustafa Birsen yüzde 60’lık zam ile ilgili Büyükerşen’in bir açıklama yapmadığını söyleyerek, görüşlerini sordu.  Birsen, “Bu zam geri alınacak mı” diye sordu.
Birsen’in sorusuna yanıt veren Yılmaz Büyükerşen, geri almaya düşünmediğini belirtti.

“BüYüK BİR ZAM YAPMAK ZORUNDA KALDIK”
Küçük küçük zam önerilerini meclisin geçen yıl reddettiğini hatırlatan Büyükerşen, “Onun için o zamanda söylemiştim. Bakın bunlar küçük küçük birikiyor. Sonunda çok büyük bir zam yapmak zorunda kalacaksınız dedim. Bu ulaşılan netice o neticedir” dedi.
Meclis oturumunda sunulan slayt ve tablolarla AK Partililere yanıt veren Büyükerşen, “Bu tablolara da bakınca çok fazla bir zam yapmadığımızı göreceksiniz. Türkiye’de ekmek fiyatından simit fiyatına kadar, çay fiyatına kadar yapılan zamlardan sonra ne kadarlık bir zam yapmışız diğer şehirlere göre göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

“BOŞA çIKACAK İDDİALARLA GELMEYİN”
Su satış tarifeleri karşılaştırmalarını meclis üyelerine gösteren Büyükerşen, “Bakınız 1 metre küp suya 6 lira 75 kuruş alıyor Tekirdağ. Mardin 6 lira 25 kuruş alıyor bir metre küp suya… Sonra Denizli 6 lira 12 kuruş alıyor. Bunlar AKP’li belediyeler. Aydın 5 lira bir kuruş, Mersin 5 lira 35 kuruş, Antalya 5 lira 6 kuruş, Ankara 5 lira,  İzmir 4 lira 898 kuruş, Konya 4 lira 74 kuruş, Balıkesir 4 lira 62 kuruş, Ordu 4 lira 5 kuruş, Gaziantep 4 lira 48 kuruş, Eskişehir 4 lira 40 kuruş…  Bizden ucuz bir tek Kayseri var. 4 lira 33 kuruş. Yani bakın siyaset yapmanız saygıyla, sevgiyle karşılıyorum ama böyle boşa çıkabilecek iddialarla gelmeyin. Ortalamalara alırsanız, kaç seneden beri AKP’de mecliste de ağırlıktaydı. ESKİ Genel Kurulunda da ağırlataydı. Hep söyledik. Yapmayın bunu dedik. Bakın maliyetler artıyor dedik.” şeklinde konuştu.

“ESKİ’NİN ZARARLARINI DüŞüNüN!”
AK Parti’nin bugünkü kaybının yaptıkları siyaset şekli olduğunu dile getiren Büyükerşen, “İl başkanınıza söyleyin. Musluk suları içilemez kalitede diyor. Elbette kalabak gibi değil. Ilıca barajını mevcut suyu tatlandırmak için, kullanabilir ve yumuşak, kokusuz olabilmesi için biriktirip şehirdeki şebekeye getirip, arıtmaya verip, arıtmadan öbür suyla karıştırarak, Porsuk’tan alıp içilebilir hale getirmek için açtık. Yıllardan beri de söylerim. Engellemeleriniz yüzünden başımıza 8 senede neler geldi, o barajı bitirebildik. Bir Vali anladı. O valiyi de bir sene tutmadınız. Görevden aldınız. O vali doğruydu yaptığınız iş dedi. Yapılan su, zam dediğiniz şey işte burada, fiyat burada. Ortalamalara bakarsanız geriye doğru süreç içerisindeki kayıplarını, belediyenin, ESKİ’nin zararlarını düşünün” ifadelerini kullandı.
Büyükerşen, bu zammın yine de insaflı olduğunu kaydetti.
Uzun süren tartışmaların ardından gündeme gelen 25 madde de ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis oturumu Perşembe günü yeniden toplanılmak üzere sonlandırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.